De maandagmarkt wordt sinds 2009 op de Ganzenmarkt gehouden.<br />
Volledig scherm
De maandagmarkt wordt sinds 2009 op de Ganzenmarkt gehouden.
© Frans Nikkels

Oldenzaalse maandagmarkt terug naar Groote Markt

OLDENZAAL - De Oldenzaalse warenmarkt op de maandagmiddag keert terug op de Groote Markt. De gemeente en de marktkooplieden hebben in principe overeenstemming bereikt over de nieuwe locatie en de indeling. 

Eén ondernemer moet nog zijn fiat geven maar de verwachting is dat hij ook akkoord gaat met zijn nieuwe stek. De verhuizing kan in de loop van juni zijn beslag krijgen. Met de verhuizing naar de Groote Markt gaat een vurige wens van de marktkooplieden in vervulling. Want vanaf mei 2009 stonden ze min of meer tegen hun zin voor het stadhuis op de Ganzenmarkt. Op de Groote Markt was om allerlei redenen geen plaats meer. 

Net genoeg

Maar er staat nu niets meer in de weg voor een terugkeer. De herinrichting is achter de rug maar wat minstens zo belangrijk is: voor het huidige – in de loop der jaren afgenomen – aantal marktkooplieden is nu op de Groote Markt net genoeg plaats. 

  1. Oldenzaalse Boeskool is Lös neemt afscheid van stadsmunt

    Oldenzaalse Boeskool is Lös neemt afscheid van stadsmunt

    OLDENZAAL - De Boeskool is Lös krijgt met ingang van dit jaar een eigen consumptiemunt. Het is nog wel mogelijk om met de stapstadsmunt te betalen, maar hij wordt niet meer tijdens het zomerfeest verkocht. Er komt een Boeskoolmunt voor in de plaats, elk jaar een andere. Dit heeft de organiserende stichting besloten, met 'rugdekking' door de horeca van de Groote Markt. Volgens de Stichting Carnavals Stapstad wordt er hiermee een bom gelegd onder de stadsmunt. 

Oldenzaal e.o.