Volledig scherm
© Frans Nikkels

Oldenzaalse Nico Grimmelikhuyse stapt over van vuilnis naar uitvaart

Nico Grimmelikhuyse maakt de overstap van senior procesoperator bij Twence naar uitvaartbegeleider. Op het eerste gezicht twee uitersten. Nico ziet overeenkomsten.


"Op mijn werk ben ik juist erg met mensen bezig. Ik coach werknemers en begeleid stagiaires. Daarnaast ben ik laatst bij een crematorium geweest en het proces van verbranding is eigenlijk heel erg vergelijkbaar met mijn werk bij Twence. De kennis over verbranden, heb ik opgedaan bij de afvalverwerker.”

Natuur
Populair wordt steeds meer het natuurlijk begraven, merkt Grimmelikhuyse. "Wanneer iemand begraven wordt in een lijkwade met schimmels, gaan er paddestoelen groeien die juist de voedingsstoffen uit het lichaam halen. Dat is een mooi idee."

Meer informatie
Via www.ngub.nl. Contact via 0541-700240 of info@ngub.nl.

  1. Oldenzaalse Boeskool is Lös neemt afscheid van stadsmunt

    Oldenzaalse Boeskool is Lös neemt afscheid van stadsmunt

    OLDENZAAL - De Boeskool is Lös krijgt met ingang van dit jaar een eigen consumptiemunt. Het is nog wel mogelijk om met de stapstadsmunt te betalen, maar hij wordt niet meer tijdens het zomerfeest verkocht. Er komt een Boeskoolmunt voor in de plaats, elk jaar een andere. Dit heeft de organiserende stichting besloten, met 'rugdekking' door de horeca van de Groote Markt. Volgens de Stichting Carnavals Stapstad wordt er hiermee een bom gelegd onder de stadsmunt. 

Oldenzaal e.o.