Volledig scherm
Rik Alink in zijn nieuwe zaak aan de Kloosterstraat in Oldenzaal.
© Lars Smook

Rik (26) begint in Oldenzaal met maaltijdwinkel 'Aan Tafel'

OLDENZAAL - Maaltijdwinkel ‘Aan Tafel’ staat nu nog in de steigers, maar eigenaar Rik Alink (26) ziet zichzelf al achter het fornuis staan om gerechten op ambachtelijke wijze te bereiden. Met zijn nieuwe zaak aan de Kloosterstraat denkt hij dé oplossing te hebben voor Oldenzalers die niet willen of kunnen koken, maar verlangen naar een gezond en ‘gewoon’ bord eten.

Een vette hap van de snackbar, een kant-en-klaar maaltijd uit de supermarkt of een bakje Chinees. Opties voor een avondmaal zonder gedoe, maar volgens Alink niet altijd waar we behoefte aan hebben. ,,Ik vul de vraag naar een normale, verse maaltijd in. Aardappels, groente en vlees bijvoorbeeld, met weinig E-nummers en zoutarm. Pakjes en zakjes komen er bij mij niet in. In een champignonsaus zit daadwerkelijk champignon en een jus trekken ik uit botten.’’ 

Alink denkt zijn eerste zaak in de tweede week van juni te openen. 

Oldenzaal e.o.