article
1.6130802
BORCULO / EIBERGEN - Club Vooruit stopt, politiek Berkelland wil dat verenigingsonder- steuning doorgaat. Dat een actief verenigingsleven het cement van de samenleving is, heeft politiek Berkelland zich aangetrokken.
Berkelland houdt vast aan verenigingsondersteuning
BORCULO / EIBERGEN - Club Vooruit stopt, politiek Berkelland wil dat verenigingsonder- steuning doorgaat. Dat een actief verenigingsleven het cement van de samenleving is, heeft politiek Berkelland zich aangetrokken.
http://www.tubantia.nl/regio/achterhoek/berkelland-houdt-vast-aan-verenigingsondersteuning-1.6130802
2016-06-22T19:01:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6130812.1466622580!image/image-6130812.jpg
Berkelland,Sociaal en maatschappij,Politiek en bestuur,Sport,Cultuur, kunst en recreatie,Sportfederatie,verenigingsondersteuning,Club Vooruit,hermes
Achterhoek
Home / Regio / Achterhoek / Berkelland houdt vast aan verenigingsondersteuning

Berkelland houdt vast aan verenigingsondersteuning

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Karin ten Heggeler en Moniek Breukers op het SFB-kantoor, waar Club Vooruit is ondergebracht
   Titel
   Karin ten Heggeler en Moniek Breukers op het SFB-kantoor, waar Club Vooruit is ondergebracht
   Fotograaf
  BORCULO / EIBERGEN - Club Vooruit stopt, politiek Berkelland wil dat verenigingsonder- steuning doorgaat. Dat een actief verenigingsleven het cement van de samenleving is, heeft politiek Berkelland zich aangetrokken.

  Dinsdagavond nam de Berkellandse gemeenteraad unaniem een motie van het CDA aan waarin wordt aangedrongen op voortzetting van het werk van Club Vooruit.

  Dit bureau dat verenigingen administratieve ondersteuning biedt, stopt per 1 oktober. Dat is het gevolg van het beëindigen van de steun door de huidige samenwerkende gemeenten, Winterswijk, Oost Gelre, Berkelland en Bronckhorst.

  Maar wat de hele Berkellandse gemeenteraad betreft, moeten verenigingen worden geholpen bij taken op het gebied van de financiële en ledenadministraties. Het Berkellandse college komt met een uitgewerkt voorstel om de verenigingsondersteuning althans voor Berkelland en Berkellandse verenigingen voort te zetten. Secretaris Jan Zappeij van Club Vooruit is blij. "Als sportfederatie maakten we een rondje langs fracties om over combinatiefunctionarissen te praten. Het CDA begon toen over de verenigingsondersteuning. Natuurlijk ben ik blij. Heel blij zelfs: fier op Berkelland!"

   

  Club Vooruit wordt evengoed geliquideerd, maar Zappeij heeft al richting wethouder Han Boer gesuggereerd de verenigingsondersteuning via de sportfederatie voort te zetten. Daar hield Club Vooruit al kantoor, bovendien werd het fenomeen verenigingsondersteuning zo'n tien jaar geleden bij de sportfederatie begonnen. "Door het bij de SFB onder te brengen heb je onder meer geen apart bestuur nodig. Maar je moet wel doorgaan met ondersteunen van alle soorten verenigingen, niet alleen sportclubs. En geprobeerd moet worden de voortzetting naadloos te laten verlopen."

  In eerste instantie was de motie van het CDA door alle partijen behalve de PvdA ondertekend. Tijdens de raadsvergadering van dinsdag zette ook PvdA's Peter Brugman er zijn krabbel onder.