article
1.6381650
BORCULO/MALMÖ - Tijdens de wereldkampioenschappen Touwtrekken die van 8 tot en met 11 september werden gehouden in het Zweedse Malmö hebben de Borculose touwtrekkers van Heure twee maal zilver gewonnen.
Dubbel zilver voor Heure op WK in Zweden
BORCULO/MALMÖ - Tijdens de wereldkampioenschappen Touwtrekken die van 8 tot en met 11 september werden gehouden in het Zweedse Malmö hebben de Borculose touwtrekkers van Heure twee maal zilver gewonnen.
http://www.tubantia.nl/regio/achterhoek/dubbel-zilver-voor-heure-op-wk-in-zweden-1.6381650
2016-09-12T17:45:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6381658.1473702807!image/image-6381658.jpg
Borculo,Sport,WK touwtrekken,Zweden,Heure,hermes
Achterhoek
Home / Regio / Achterhoek / Dubbel zilver voor Heure op WK in Zweden

Dubbel zilver voor Heure op WK in Zweden

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Heure in Zweden
   Titel
   Heure in Zweden
   Fotograaf
  BORCULO/MALMÖ - Tijdens de wereldkampioenschappen Touwtrekken die van 8 tot en met 11 september werden gehouden in het Zweedse Malmö hebben de Borculose touwtrekkers van Heure twee maal zilver gewonnen.

  Tijdens de Open Club kampioenschappen op donderdag wisten zij in een veld van 34 teams ongeslagen door te gaan naar de finale in de Heren 700 kg. klasse. Daar troffen zij het Zwitserse Ebersecken. Na een felle, zware strijd moest Heure haar meerdere erkennen en genoegen nemen met een tweede plek.

  Nationaal team
  Na een rustdag kon nagenoeg dezelfde ploeg op zaterdag weer aan het touw als Nationaal team in de landenwedstrijden. De organiserende Zweedse Touwtrekbond kon maar liefst 28 landen welkom heten op dit WK. Wederom in de 700 kg. klasse wisten de Borculose mannen, aangevuld met enkele spelers van andere verenigingen, door te dringen tot de finale.

  Zwitserland
  Hier troffen zij Zwitserland, dat nog geen enkel punt had laten liggen. Ook dit werd een felle strijd die uiteindelijk toch door de Zwitsers werd gewonnen: een tweede zilveren medaille waar men zeer tevreden mee was. Brons was er voor Engeland dat won van gastland Zweden.

  640 kg
  Op de laatste wedstrijddag mocht Heure nogmaals als hofleverancier fungeren voor het Nationaal team, ditmaal in de Heren 640 kg. klasse. Vooraf wist men al dat het moeilijk zou worden een podiumplaats te halen. Doelstelling was dan ook om te eindigen bij de eerste zes om zo afvaardiging veilig te stellen naar de World Games die in 2017 worden gehouden in Polen. 

  20 landen
  Met maar liefst 20 deelnemende landen was deze klasse het grootst en werden er zeer spannende en zware wedstrijden getrokken. De uiteindelijke kampioen werd Zwitserland voor Baskenland, het brons was er voor Ierland ten koste van Duitsland. Nederland werd vijfde en kon dus tevreden zijn met kwalificatie voor de World Games.

  Met twee zilveren medailles en een kwalificatie op zak kunnen de Borculose touwtrekkers terugkijken op een geslaagd wereldkampioenschap.