article
1.6357052
GROENLO - NHL-studenten CMD stoeien bij technologiebedrijf Nedap met ideeën voor betere zorg en klimaatbeheersing.
Hackathon bij Nedap in Groenlo: nachtbraken rond slimmere techniek
GROENLO - NHL-studenten CMD stoeien bij technologiebedrijf Nedap met ideeën voor betere zorg en klimaatbeheersing.
http://www.tubantia.nl/regio/achterhoek/hackathon-bij-nedap-in-groenlo-nachtbraken-rond-slimmere-techniek-1.6357052
2016-09-07T19:05:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6357114.1473276291!image/image-6357114.JPG
Groenlo,Onderwijs en wetenschap,Milieu en grondstoffen,Economie,Geestelijk leven,Sociaal en maatschappij,Gezondheid,Nedap,hackathon,zorg,hermes
Achterhoek
Home / Regio / Achterhoek / Hackathon bij Nedap in Groenlo: nachtbraken rond slimmere techniek

Hackathon bij Nedap in Groenlo: nachtbraken rond slimmere techniek

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Hackathon bij Nedap
   Titel
   Hackathon bij Nedap
   Fotograaf
  GROENLO  - NHL-studenten CMD stoeien bij technologiebedrijf Nedap met ideeën voor betere zorg en klimaatbeheersing. 

  #hackingatnedap staat op ieders shirt. Mét het ster-logo van wat ooit voluit Nederlandse Apparatenfabriek heette. De hackers die deze week twee dagen huizen bij Nedap, breken niet in de systemen in van het Groenlose technologiebedrijf. "Het draait hier vandaag en morgen om het creatief omgaan met middelen. Ze ergens voor gebruiken waar ze niet voor zijn bedacht", lacht Stefan Vermaas.

  Achter hem klinkt plotseling een gong: pizzatime voor de 54 eerstejaars en hun begeleiders van de hbo-opleiding Communication & Multimedia Design (CMD) aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL). Pizza en niet per se optimaal genieten van nachtrust zijn bestanddelen van de eerste Hackaton. De product developer bij Nedap herkent veel in de processen tijdens de doorlopende sessies. Geen wonder: hij is zelf pas een jaar afgestudeerd bij de opleiding die hier met praktijkuitdagingen aan een nieuw academisch jaar begint. Tegelijk werkt Vermaas al twee en een half jaar bij Nedap. Hij liep er twee keer stage vanuit het minor CMD en bleef.

  De NHL-studenten beleven de hacks als onderdeel van hun introductieweek. De meesten kennen elkaar nog niet. Nu werken ze samen aan drie uitdagingen.  Voor veel van de praktijkcases hoeft het wiel niet compleet nieuw te worden uitgevonden, maar komt het aan op alternatieve slimmigheidjes. Het minor rond 'internet of things' van NHL Hogeschool - met internet verbonden apparaten - kan er inspiratie uit putten én Nedap mogelijk in contact brengen met nog meer talent.