article
1.6261875
EIBERGEN - De voormalige Rabobank in het centrum van Eibergen wordt een gezondheidsplein. Ook in de vakantieperiode gaat het project gewoon door.
Oud bankgebouw in Eibergen wordt gezondheidsplein
EIBERGEN - De voormalige Rabobank in het centrum van Eibergen wordt een gezondheidsplein. Ook in de vakantieperiode gaat het project gewoon door.
http://www.tubantia.nl/regio/achterhoek/oud-bankgebouw-in-eibergen-wordt-gezondheidsplein-1.6261875
2016-08-12T18:29:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6261889.1471026415!image/image-6261889.JPG
eibergen,gezondheidsplein
Achterhoek
Home / Regio / Achterhoek / Oud bankgebouw in Eibergen wordt gezondheidsplein

Oud bankgebouw in Eibergen wordt gezondheidsplein

Foto's
2
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Projectontwikkelaars Egbert Florij n (links) en Berend van Garderen van het Eibergse gezondheidsplein voor de kluis in het voormalige bankgebouw.
      Fotograaf
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Artist impression van dee balie in het toekomstige gezondheidsplein van Eibergen.
      Fotograaf
    EIBERGEN - De voormalige Rabobank in het centrum van Eibergen wordt een gezondheidsplein. Ook in de vakantieperiode gaat het project gewoon door.

    Het kan raar lopen. Op de plek waar vóór het jaar 2000 aula Salem stond en vervolgens de Rabobank nieuw bouwde wordt nu een gezondheidsplein gemaakt. „Het zo snel opgeven van dit gebouw is destijds niet voorzien”, concludeert Berend van Garderen in het binnen gedeeltelijk gestripte gebouw. Om zich heen wijzend zegt hij: „Maar de gebruikte materialen in de bank zijn drie keer top. En voor allerlei digitale toepassingen zit het met de interne bekabeling ook goed.”

    De projectontwikkelaars Egbert Florijn en Berend van Garderen kennen elkaar van een project aan de Brink. Toeval of niet: ook daar ging het om een voormalig pand waarin eerder de Rabobank huisde. Sindsdien gemeentewinkel en kantoor ontstond er rondom de dierenspeciaalzaak van de familie Florijn een complex met winkels en appartementen.

    Kantoorruimtes

    Nu nemen Florijn en Van Garderen hun volgende bank op de schop. Beneden krijgt het gebouw op de hoek van de Nieuwstraat en de J.W. Hagemanstraat een invulling als gezondheidsplein. Erboven komen kantoorruimtes. Een definitieve naam heeft het geheel nog niet. Voorlopig gebruiken de initiatiefnemers de werktitel ‘gezondheidsplein’. De naam gezondheidscentrum is al in gebruik bij de overburen in het voormalige kruisgebouw. „Om aan te sluiten bij het verleden van het gebouw zouden we het de Beterbank kunnen noemen”, zegt Van Garderen en lacht.

    „Een pre is dat we hier zo’n 60 parkeerplaatsen op eigen terrein hebben”, aldus Egbert Florijn. „Verder sluit de omgeving natuurlijk al aan op het gebruik dat wij voor de benedenverdieping ontwikkelen. Met fysiotherapiepraktijken, tandartsen en een huisarts om de hoek.” Een ander voordeel is de centrale ligging. Niet alleen binnen het centrum van Eibergen, maar ook dichtbij de Twenteroute.

    Apotheekketen

    De ontwikkelaars van het project werken samen met een partner die gezondheidscentra helpt faciliteren. Minstens één lokale tandarts heeft al belangstelling getoond voor een verhuizing naar het plein. Ook wil een landelijke apotheekketen in de voormalige bank een tweede apotheek in Eibergen vestigen. De zorgorganisatie Buurtzorg trekt met een nieuw team in het complex.

    Boven komen kantoorruimtes waar ondernemers aan de slag kunnen. „Die ruimtes richten we compleet in. Je klapt er je laptop open en je kunt zo aan het werk”, zegt Van Garderen. Florijn: „Je kunt hier ook klanten en relaties ontvangen. De kantine op de bovenverdieping wordt zo uitgevoerd dat je hier ook een representatieve plek hebt om mensen iets te drinken aan te bieden.”

    Architect Rob Klein Goldewijk van Raaklein heeft voor de benedenverdieping een inrichtingsplan gemaakt. Ook hij was al partner bij het project aan de Brink. Natuurlijke materialen moeten het van oorsprong zakelijke bankinterieur een warmere uitstraling geven. Voor de plek waar vroeger ook bankbezoekers werden verwelkomd is een groene ‘bamboereceptie’ ontworpen. Aan de buitenkant blijft alles grotendeels zoals het complex nu oogt. Wel wordt aan de zijde van de J.W. Hagemanstraat de overkapping bij de ingang van de voormalige bedrijvenbalie dichtgemaakt.