article
1.6494627
LICHTENVOORDE - Opgevoerde skelters zijn komend jaar voor het eerst te zien op de crossbaan van de Zwarte Cross. In de nieuwe Powertoysklasse scheuren deze en andere getunede 'kids-crossers' met hoge snelheid over de baan.
Video | Met opgevoerde skelter scheuren over crossbaan Zwarte Cross
LICHTENVOORDE - Opgevoerde skelters zijn komend jaar voor het eerst te zien op de crossbaan van de Zwarte Cross. In de nieuwe Powertoysklasse scheuren deze en andere getunede 'kids-crossers' met hoge snelheid over de baan.
http://www.tubantia.nl/regio/achterhoek/video-met-opgevoerde-skelter-scheuren-over-crossbaan-zwarte-cross-1.6494627
2016-10-05T12:30:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6216360.1475658575!image/image-6216360.JPG
Lichtenvoorde,Zwarte Cross
Achterhoek
Home / Regio / Achterhoek / Video | Met opgevoerde skelter scheuren over crossbaan Zwarte Cross

Video | Met opgevoerde skelter scheuren over crossbaan Zwarte Cross

Videos
2
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Een roze tank in de Roze Cross tijdens de Zwarte Cross 2016.
   Fotograaf
  • Afbeelding
  LICHTENVOORDE - Opgevoerde skelters zijn komend jaar voor het eerst te zien op de crossbaan van de Zwarte Cross. In de nieuwe Powertoysklasse scheuren deze en andere getunede 'kids-crossers' met hoge snelheid over de baan.

  'Weet je nog hoe je rondknapte op je driewieler, traptrekker, stepje, crossfietsje of loopfietsje? Houd dat gevoel vast. Fantaseer er een verbrandingsmotor bij en voer dat idee nog eens flink op!', schrijft de Zwarte Cross over de nieuwste klasse, die de afgelopen editie geïntroduceerde Apartigheidklasse vervangt.

  Alles mag, want zelf een 'opgelast' poppenhuis op wielen mag meedoen in de Powertoysklasse.

  Holi Colour Race
  De tweede nieuwe klasse is de Holi Colour Race. Geïnspireerd op het wereldberoemde kleurenfestival Holi (in India en Nepal) wordt de crossbaan omgetoverd in één groot gekleurd spektakel. 'Onze crossbaan krijgt drie dagen achtereen alle keuren van de regenboog dankzij alle crossers die wel raad weten met een paar kilo kleurenpoeder en een krachtige compressor. Maak je klaar voor de United Colours of Lichtenvoorde!', aldus de Zwarte Cross.

  Aparte crossklassen
  Het Achterhoekse festival staat bekend om zijn aparte crossklassen: zo scheurden op voorgaande edities al boeddha's, bakfietsen, skihutten en, in de Roze Cross, speciale 'gay-wagens' mee.

  Inschrijven
  Inschrijven voor één van de crossklassen kan vanaf zaterdag 5 november. Voor de Holi Colour Race vanaf 10.30 uur, voor de Powertoysklasse vanaf 12.00 uur. Wie mee wil doen, moet snel zijn: de klassen zijn elk jaar binnen enkele minuten volgeboekt.

  De deelname is bovendien beperkt: de cross-organisatie kiest voor de Holi Colour Race dertig en de Powertoysklasse de veertig beste ideeën en loot die in voor een plek in de cross.

  Behalve de twee nieuwe klassen zijn de 'gouwe ouwe' Wegraceklasse, Zwaargewichtklasse, Specialklasse en Brommerklasse gebleven.

  Zwarte Cross 2017
  Toegangskaarten voor het festival zelf zijn vanaf zaterdag 19 november te koop. De Zwarte Cross 2017 is van donderdag 13 tot en met zondag 16 juli op festivalterrein De Schans in Lichtenvoorde.

  Uitgelichte video

  Afbeelding