article
1.6390813
LICHTENVOORDE - Zes panden in Lichtenvoorde, Groenlo en Mariënvelde komen in aanmerking voor huisvesting van vluchtelingen met een asielstatus.
Zes panden Oost-Gelre geschikt voor vluchtelingen
LICHTENVOORDE - Zes panden in Lichtenvoorde, Groenlo en Mariënvelde komen in aanmerking voor huisvesting van vluchtelingen met een asielstatus.
http://www.tubantia.nl/regio/achterhoek/zes-panden-oost-gelre-geschikt-voor-vluchtelingen-1.6390813
2016-09-14T15:18:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.5212904.1443133499!image/image-5212904.jpg
Groenlo,Lichtenvoorde,Mariënvelde,Wonen,Vluchtelingen,Woonruimte,Statushouders,hermes
Achterhoek
Home / Regio / Achterhoek / Zes panden Oost-Gelre geschikt voor vluchtelingen

Zes panden Oost-Gelre geschikt voor vluchtelingen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  LICHTENVOORDE - Zes panden in Lichtenvoorde, Groenlo en Mariënvelde komen in aanmerking voor huisvesting van vluchtelingen met een asielstatus.

  Er is een keuze gemaakt uit in totaal zestien gebouwen in de hele gemeente.

  In Groenlo komen een gebouw aan de Mattelierstraat (negen appartementen voor alleenstaanden), het leegstaande kantoor van De Woonplaats aan de Tramstraat en het voormalige café De Bolle (vroeger Pam Pam) in aanmerking voor huisvesting. In Lichtenvoorde gaat het om de leegstaande school aan de Frans Halsstraat en de woning boven het kerkelijke ontmoetingscentrum in de Rentenierstraat. In Mariënvelde is de voormalige kleuterschool aan de gemeente aangeboden.

  Meest kansrijk
  Het college van burgemeester en wethouders van Oost Gelre heeft de keuze van de klankbordgroep overgenomen. Deze zes panden worden als meest kansrijk gezien om geschikt te maken voor bewoning.

  Voorbereiding
  Oost Gelre gaat nu verder met de voorbereiding. Dat betekent dat omwonenden van de zes panden over de plannen worden ingelicht. Daarnaast moet voor sommige panden een vergunning worden verleend of onderzocht worden of het verbouwd moet worden.

  Oost Gelre heeft dit jaar 54 mensen met een vluchtelingenstatus aan een woning geholpen. Dit jaar moeten nog 32 mensen aan huisvesting in de dorpen worden geholpen.