article
1.6445959
LICHTENVOORDE - Festivalgangers vinden de Zwarte Cross in Lichtenvoorde het meest sfeervolle festival van Europa. Dat heeft festivalwebsite Festileaks bekendgemaakt.
Zwarte Cross wint titel voor meest sfeervolle festival van Europa
LICHTENVOORDE - Festivalgangers vinden de Zwarte Cross in Lichtenvoorde het meest sfeervolle festival van Europa. Dat heeft festivalwebsite Festileaks bekendgemaakt.
http://www.tubantia.nl/regio/achterhoek/zwarte-cross-wint-titel-voor-meest-sfeervolle-festival-van-europa-1.6445959
2016-09-26T08:53:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6219352.1469455058!image/image-6219352.JPG
Achterhoek
Home / Regio / Achterhoek / Zwarte Cross wint titel voor meest sfeervolle festival van Europa

Zwarte Cross wint titel voor meest sfeervolle festival van Europa

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Grote drukte voor het hoofdpodium tijdens de Zwarte Cross. Inmiddels heeft de drukte plaatsgemaakt voor leegte. Foto Theo Kock
  LICHTENVOORDE - Festivalgangers vinden de Zwarte Cross in Lichtenvoorde het meest sfeervolle festival van Europa. Dat heeft festivalwebsite Festileaks bekendgemaakt. 

  De Zwarte Cross volgt het Sziget Festival in Hongarije op als winnaar.

  Bijna een 10
  De Zwarte Cross kreeg van festivalgangers voor de sfeer gemiddeld een 9,7. Dat is het hoogste cijfer van hun festivalrapport en daarmee het belangrijkste onderdeel binnen de festivalbeleving van de Zwarte Cross.

  De sfeer op Zwarte Cross is volgens bezoekers zo goed omdat niemand wordt buitengesloten. Toeval of niet: het thema dit jaar was 'Say yes to apartigheid'. 

   “Bezoekers komen van heinde en verre om er met zijn allen één groot feestje van te maken. De oprechte glimlach van je festivalbuur in de ochtend doet meteen vergeten dat hij je de hele nacht wakker heeft gehouden. Op dit festival voelt het alsof iedereen je vriend is”, zo staat er in het juryrapport.

  Het festival in Lichtenvoorde houdt diverse andere grote namen achter zich.

  Top 5
  1. Zwarte Cross, NL (9,7)
  2. Down The Rabbit Hole, NL (9,6)
  3. Rock Am Ring, DE (8,9)
  4. Groezrock, BE (8,9)
  5. Lowlands, NL (8,8)

  Duizenden beoordelingen
  Het is dit jaar de tweede keer dat festivalwebsite Festileaks de Festival Awards, de publieksprijzen binnen de festivalindustrie, uitreikt. Op 25 festivals verspreid door heel Europa werden 2.500 festivalgangers gevraagd naar een rapportcijfer voor tien verschillende categorieën: line-up, sfeer, aankleding, geluidskwaliteit, eten en drinken, bereikbaarheid, camping, sanitair, mobiel netwerk en het weer. 

  Vorig jaar werd de Zwarte Cross verkozen tot mooist aangeklede festival van Europa.