article
1.6430637
ALMELO - De auto van Almeloër Arne Jansema, die onderdeel uitmaakte van een internationaal moordonderzoek, wordt binnenkort geveild.
Almelose auto uit moordonderzoek te koop
ALMELO - De auto van Almeloër Arne Jansema, die onderdeel uitmaakte van een internationaal moordonderzoek, wordt binnenkort geveild.
http://www.tubantia.nl/regio/almelo-en-omgeving/almelo/almelose-auto-uit-moordonderzoek-te-koop-1.6430637
2016-09-23T04:02:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.5906431.1460187859!httpImage/image-5906431.jpg
Almelo,Recht, misdaad en 112
Almelo
Home / Regio / Almelo en omgeving / Almelo / Almelose auto uit moordonderzoek te koop

Almelose auto uit moordonderzoek te koop

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ALMELO - De auto van Almeloër Arne Jansema, die onderdeel uitmaakte van een internationaal moordonderzoek, wordt binnenkort geveild.

  Het moordonderzoek werd al snel gesloten, toen Jansen zelfmoord pleegde, enkele dagen nadat in zijn woning de 22-jarige Mart Biewenga om het leven was gekomen door een misdrijf. Zijn Mercedes van het type CLS is vorige week vrijgegeven door de Duitse politie. De bolide met een nieuwwaarde van bijna een ton, is inmiddels in het bezit van de afdeling Domeinen van het ministerie van Financiën.

  Kijkdag
  De auto kan worden bezichtigd tijdens een kijkdag in Soesterberg. Daarna wordt het voertuig geveild. Wanneer dat precies gebeurt, is nog niet bekend. De auto kan ook bekeken worden op de website van Domeinen. In de Mercedes zijn geen sporen van een misdrijf aangetroffen.

  Opbrengst
  De opbrengsten van de veiling komen grotendeels ten goede aan de Staat, nadat eventuele openstaande vorderingen en kosten van het bedrag zijn afgetrokken. „Dat is de gebruikelijke gang van zaken als iemand overlijdt, en geen nabestaanden heeft”, zegt rechercheur Erik Oude Engberink, die onderzoek deed naar de verdwijning en dood van Jansema.