article
1.6129032
ALMELO - De verhoging voor de deur van Ad Bouwens, bewoner van de Havezatheflat, is woensdag door de woningstichting St. Joseph alsnog verwijderd.
Drempel voor deur Almeloër alsnog verwijderd
ALMELO - De verhoging voor de deur van Ad Bouwens, bewoner van de Havezatheflat, is woensdag door de woningstichting St. Joseph alsnog verwijderd.
http://www.tubantia.nl/regio/almelo-en-omgeving/almelo/drempel-voor-deur-almelo%C3%ABr-alsnog-verwijderd-1.6129032
2016-06-22T09:38:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6085086.1465239236!image/image-6085086.JPG
Almelo,woningstichting,drempel
Almelo
Home / Regio / Almelo en omgeving / Almelo / Drempel voor deur Almeloër alsnog verwijderd

Drempel voor deur Almeloër alsnog verwijderd

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Ad Bouwens bij de drempel die hem dwars zit.
   Fotograaf
  ALMELO - De verhoging voor de deur van Ad Bouwens, bewoner van de Havezatheflat, is woensdag door de woningstichting St. Joseph alsnog verwijderd.

  Bouwens, die kampt met rugklachten, uitte onlangs in deze krant zijn frustratie over de drempel. Die was ooit geïnstalleerd voor zijn buurvrouw, maar nadat zij overleed wilde Bouwens dat de woningstichting deze weghaalde. Iedere keer dat hij er overheen moest, deed hem dat namelijk pijn in zijn rug.

  'Vernietiging investering'
  De reactie van St. Joseph liet lang op zich wachten, uiteindelijk kreeg Bouwens te horen dat het weghalen een ‘vernietiging van de investering’ zou zijn. Die houding van St. Joseph maakte Bouwens boos. „De correspondentie laat zien dat het een geldkwestie is. Ik vind dat niet correct. Aan de ene kant wordt die drempel er voor het welzijn van een bewoner geplaatst. Maar als die persoon er niet meer is, wordt de drempel voor andermans welzijn niet weggehaald. Met welke maat meet je dan?”, zei hij destijds.

  Na de publicatie volgde alsnog een gesprek tussen Bouwens en St. Joseph. De woningstichting bood excuses aan en heeft, tot tevredenheid van Bouwens, de drempel gedemonteerd.