article
1.6421770
ALMELO - Na vele protesten komt de gemeente Almelo bezwaarmakers tegemoet. Maar raad, bewoners en ondernemers hebben nog veel moeite met verkeersplan rond de Sluiskade.
Geen steun voor verkeersplan Almelo
ALMELO - Na vele protesten komt de gemeente Almelo bezwaarmakers tegemoet. Maar raad, bewoners en ondernemers hebben nog veel moeite met verkeersplan rond de Sluiskade.
http://www.tubantia.nl/regio/almelo-en-omgeving/almelo/geen-steun-voor-verkeersplan-almelo-1.6421770
2016-09-21T07:47:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6421783.1474443987!httpImage/image-6421783.jpg
Almelo
Home / Regio / Almelo en omgeving / Almelo / Geen steun voor verkeersplan Almelo

Geen steun voor verkeersplan Almelo

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De Sluiskade moet eenrichtingsverkeer worden volgens het college van B en W
   Fotograaf
  ALMELO - Na vele protesten komt de gemeente Almelo bezwaarmakers tegemoet. Maar raad, bewoners en ondernemers hebben nog veel moeite met verkeersplan rond de Sluiskade.

  Waar het college van B en W er vanuit ging dat met de aanpassingen de angel uit de bezwaren was, bleek dinsdagavond in een politiek beraad dat er nog veel weerstand is. Er is ook geen steun van een meerderheid van de raad.

  Eenrichtingsverkeer
  Er wordt vooral getwijfeld aan de noodzaak van het plan, waarbij op de beide Sluiskaden eenrichtingsverkeer wordt ingesteld om meer ruimte te maken voor fietsstroken. Daarnaast moeten de verkeerslichten bij de Vriezebrug, Noordikslaan en bij de Boddenstraat / Brugstraat verdwijnen.

  Ongelukken
  Ondernemers, bewoners en diverse politieke partijen stellen dat de maatregelen, die ruim 2 miljoen euro kosten, helemaal niet nodig zijn. Volgens het college zijn de maatregelen nodig om de verkeersveiligheid te verbeteren, net als de bereikbaarheid van de binnenstad voor fietsers. Er gebeurden 39 ongelukken op twee plekken in een periode van tien jaar. Maar volgens bewoners en ondernemers in het gebied is het er veilig.

  Geen steun
  Ook de gemeenteraad heeft kritiek. Een meerderheid ziet nut en noodzaak van het plan niet. Aan wethouder Ten Seldam om het opnieuw aan te passen of terug te nemen. Het huidige voorstel krijgt geen goedkeuring van de raad.