article
1.6212941
ALMELO - Het centrum van Almelo is ‘niet gezellig en heeft last van leegstand’, merkte Preston Palace uit commentaren van bezoekers. Dus rijdt de bus van het grootste hotel in de stad nu steevast naar Borne.
Grootste hotel van Almelo stuurt toeristen naar Borne
ALMELO - Het centrum van Almelo is ‘niet gezellig en heeft last van leegstand’, merkte Preston Palace uit commentaren van bezoekers. Dus rijdt de bus van het grootste hotel in de stad nu steevast naar Borne.
http://www.tubantia.nl/regio/almelo-en-omgeving/almelo/grootste-hotel-van-almelo-stuurt-toeristen-naar-borne-1.6212941
2016-07-22T09:40:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6212992.1469180190!httpImage/image-6212992.jpg
Borne,Preston Palace,Almelo,toerisme
Almelo
Home / Regio / Almelo en omgeving / Almelo / Grootste hotel van Almelo stuurt toeristen naar Borne

Grootste hotel van Almelo stuurt toeristen naar Borne

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Bezoekers van Preston Palace in Borne
   Titel
   Bezoekers van Preston Palace in Borne
   Fotograaf
  ALMELO - Het centrum van Almelo is ‘niet gezellig en heeft last van leegstand’, merkte Preston Palace uit commentaren van bezoekers. Dus rijdt de bus van het grootste hotel in de stad nu steevast naar Borne.
  Een ontzettend kinderachtige actie

  Jarenlang kregen bezoekers van Preston Palace de mogelijkheid om het centrum van Almelo te bezoeken. Op dinsdagen en donderdagen ging er een treintje of een bus naar de stad. Maar de commentaren van bezoekers werden negatiever en negatiever. Almelo zou niet gezellig zijn, de leegstand maakt het centrum er in de ogen van toeristen niet mooier op.

  Koerswijziging
  En dus besloot Preston Palace tot een koerswijziging; sinds kort rijdt de bus niet meer naar Almelo, maar naar Borne. Volgens de gemeente een actie die te maken heeft met de voorgenomen verhoging van de toeristenbelasting, maar dat is niet de reden, zegt directeur van Preston Palace, Alexander Muller „We hebben naar onze bezoekers geluisterd”, geeft hij aan. „Borne heeft een leuke dorpskern, is wat kleiner, maar heeft iets meer gezelligheid. En er is een aardig kledingaanbod.”

  De actie kan op weinig goedkeuring rekenen van Gerrit van Woudenbergh, voorzitter van ondernemersvereniging CAA. „Binnen CAA heb ik er nog niemand over gehoord. Kennelijk is de impact niet zo groot."

  Kinderachtig
  Maar persoonlijk is Van Woudenbergh helder. „Een ontzettend kinderachtige actie. Het lijkt een soort represaille voor het verhogen van de toeristenbelasting.” Hij gelooft niets van de argumenten die Preston Palace aanvoert, dat Almelo in de ogen van bezoekers niet gezellig zou zijn. De voorzitter van de CAA krijgt het idee dat Preston Palace een statement wil maken. Zonde, vindt hij. „Want er is veel waardering in Almelo voor Preston Palace, een prima functionerend bedrijf dat voor werkgelegenheid zorgt.”