article
1.6156728
ALMELO - Na 13 jaar Ten Cate als hoofdsponsor is het tijd voor Asito. Het schoonmaakbedrijf uit Almelo hoopt op een gouden toekomst. Met Heracles.
Heracles en Asito willen 500 jaar samen verder
ALMELO - Na 13 jaar Ten Cate als hoofdsponsor is het tijd voor Asito. Het schoonmaakbedrijf uit Almelo hoopt op een gouden toekomst. Met Heracles.
http://www.tubantia.nl/regio/almelo-en-omgeving/almelo/heracles-en-asito-willen-500-jaar-samen-verder-1.6156728
2016-07-01T08:33:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6156740.1467361934!httpImage/image-6156740.jpg
Heracles,Almelo,Asito
Almelo
Home / Regio / Almelo en omgeving / Almelo / Heracles en Asito willen 500 jaar samen verder

Heracles en Asito willen 500 jaar samen verder

Foto's
5
Reacties
Reageer
  • De vlag werd om 05.15 uur gehesen
   Titel
   De vlag werd om 05.15 uur gehesen
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ALMELO - Na 13 jaar Ten Cate als hoofdsponsor is het tijd voor Asito. Het schoonmaakbedrijf uit Almelo hoopt op een gouden toekomst. Met Heracles.

  Het contract dat Asito en Heracles tekenden is voor vijf jaar, tot juli 2021. Maar als het aan Rob Toussaint, commercieel directeur van de Almelose voetbalclub, ligt zijn die vijf jaar hoofdsponsorschap pas het begin. Hij heeft het liever over 50, misschien wel 500 jaar. „Het zou me echt niet verbazen als we dat halen”, meent Toussaint. „Al kan je natuurlijk niet in de toekomst kijken.”

  Toussaint en Remko Stolk, directeur van Asito, doen in alle vroegte hun verhaal over de samenwerking tussen Heracles en Asito. Om het ingaan van het hoofdsponsorschap van het schoonmaakbedrijf - per 1 juli 2016 - te vieren, zijn directies, supporters en pers namelijk opgeroepen om rond de klok van 5.15 uur bij het stadion een vlaggenceremonie bij te wonen. Met reveille en al.

  Dat Asito het van Ten Cate zou overnemen, kwam voor niemand als een verrassing, zegt Toussaint. „We hebben allebei dat laagdrempelige. Als je bij ons naar binnen wil, hoef je slechts een keer je pasje te scannen. Daarna kan je overal komen. Na de wedstrijd spelen de kinderen hier op het veld. Het is voor iedereen toegankelijk.” Stolk vult hem aan: „Zo gaan zij met mensen om en zo gaan wij ook met onze mensen om; op een laagdrempelige manier.”

  Het gaat om het gevoel dat de twee partijen met elkaar hebben, geeft Stolk aan. Niet zozeer om het financiële contract. Maar juist dat contract, en de daarbij behorende centen, is voor de Almelose voetbalclub van groot belang. Echter, zowel Stolk als Toussaint wil geen uitspraken doen over de cijfers. Wel merkt Toussaint op dat het om een ‘substantieel bedrag voor de begroting’ gaat. „Het geeft stabiliteit."