article
1.6465704
ALMELO - Zingen met de leerlingen van haar oude basisschool: Ilse DeLange deed het donderdagmiddag op De Telgenborch in Almelo.
Ilse DeLange als muziekambassadeur terug op oude basisschool in Almelo
ALMELO - Zingen met de leerlingen van haar oude basisschool: Ilse DeLange deed het donderdagmiddag op De Telgenborch in Almelo.
http://www.tubantia.nl/regio/almelo-en-omgeving/almelo/ilse-delange-als-muziekambassadeur-terug-op-oude-basisschool-in-almelo-1.6465704
2016-09-29T17:54:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6465822.1475170808!httpImage/image-6465822.jpg
Almelo,Cultuur, kunst en recreatie,muziek,Ilse DeLange
Almelo
Home / Regio / Almelo en omgeving / Almelo / Ilse DeLange als muziekambassadeur terug op oude basisschool in Almelo

Ilse DeLange als muziekambassadeur terug op oude basisschool in Almelo

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Ilse DeLange en JB Meijers op basisschool De Telgenborch in Almelo
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Ilse DeLange zingt met leerlingen van haar oude basisschool in Almelo
   Fotograaf
  ALMELO - Zingen met de leerlingen van haar oude basisschool: Ilse DeLange deed het donderdagmiddag op De Telgenborch in Almelo.

  De zangeres was even terug op het oude nest in haar nieuwe rol als ambassadeur van Méér Muziek in de Klas, de organisatie die zich inzet voor beter muziekonderwijs op basisscholen

  Muziekles
  Ze gaf, samen met vaste gitarist JB Meijers, onder andere muziekles aan de leerlingen van groep 8. Ondersteund door de hele school volgde er vervolgens een uitvoering van haar Songfestivallied ‘Calm After the Storm.’

  Gitaar
  Goede muzieklessen zijn volgens Ilse DeLange van groot belang in het basisonderwijs. ‘Hier op deze school ben ik ooit begonnen met zingen. Ik heb daar voor mijn hele leven iets aan gehad.’ De zangeres schonk haar oude school tijdens het bezoek een gitaar.

  Lesprogramma's
  Méér Muziek in de Klas richt zich op het ontwikkelen van lesprogramma’s voor muziek en de verbetering van deskundigheid op basisscholen. De organisatie die onder meer in koningin Maxima een warm pleitbezorger heeft, krijgt subsidie van het Ministerie van OCW. Scholen uit het hele land kunnen een beroep doen op de organisatie voor ondersteuning op het gebied van muziekonderwijs.

  Meer over het bezoek van Ilse DeLange aan haar oude basisschool leest u in De Twentsche Courant Tubantia van vrijdag.