article
1.6329107
ALMELO - Ben Lenferink, beoogd investeerder in het oude stadhuis van Almelo, wordt onderworpen aan een integriteitsonderzoek. Op verzoek van de gemeente.
Justitie onderzoekt investeerder oude stadhuis Almelo
ALMELO - Ben Lenferink, beoogd investeerder in het oude stadhuis van Almelo, wordt onderworpen aan een integriteitsonderzoek. Op verzoek van de gemeente.
http://www.tubantia.nl/regio/almelo-en-omgeving/almelo/justitie-onderzoekt-investeerder-oude-stadhuis-almelo-1.6329107
2016-09-01T14:59:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6329129.1472741922!httpImage/image-6329129.jpg
Almelo
Home / Regio / Almelo en omgeving / Almelo / Justitie onderzoekt investeerder oude stadhuis Almelo

Justitie onderzoekt investeerder oude stadhuis Almelo

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ALMELO - Ben Lenferink, beoogd investeerder in het oude stadhuis van Almelo, wordt onderworpen aan een integriteitsonderzoek. Op verzoek van de gemeente.

  Het betreft een zogeheten Bibob-onderzoek, waarbij justitie speurt naar mogelijke criminele activiteiten en of er kans bestaat of overheidsopdrachten daardoor worden misbruikt. Ben Lenferink is financier van Hergebruik Gebouwen, dat de kans krijgt appartementen en horeca in het oude stadhuis te realiseren.

  Drugsgeld
  Dat de handel en wandel van zakenman Ben Lenferink tegen het licht worden gehouden, blijkt uit antwoorden van het college van burgemeester en wethouders op vragen van de VVD-fractie. De liberalen wilden weten of er een Bibob-onderzoek wordt uitgevoerd naar Hergebruik Gebouwen en financier Lenferink. Dit omdat de investeerder betrokken is in een recente rechtszaak vanwege zijn zakelijke relatie met Wiebe van B. die wordt verdacht van witwassen van drugsgeld.

  Geen problemen met onderzoek
  Het antwoord van het college is bevestigend. „Na het besluit van de raad is een Bibob-onderzoek vanaf het begin onderdeel geweest van de besprekingen. Om tot een overeenstemming te komen heeft Europrojekten (de investeringsmaatschappij van Lenferink, red.) ingestemd mee te werken aan het onderzoek”, antwoordt het college. Lenferink liet eerder weten geen problemen te hebben met een Bibob-onderzoek.