article
1.6403105
ALMELO – Almelo gaat niet in zee met autohandelaar Ben Lenferink als financier bij de ombouw van het oude stadhuis tot appartementencomplex. Er wordt getwijfeld aan zijn integriteit.
Lenferink mag oude stadhuis Almelo niet kopen na twijfel over diens integriteit
ALMELO – Almelo gaat niet in zee met autohandelaar Ben Lenferink als financier bij de ombouw van het oude stadhuis tot appartementencomplex. Er wordt getwijfeld aan zijn integriteit.
http://www.tubantia.nl/regio/almelo-en-omgeving/almelo/lenferink-mag-oude-stadhuis-almelo-niet-kopen-na-twijfel-over-diens-integriteit-1.6403105
2016-09-16T14:23:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6403345.1474035912!httpImage/image-6403345.jpg
Almelo,verkoop,stadhuis,verbouw
Almelo
Home / Regio / Almelo en omgeving / Almelo / Lenferink mag oude stadhuis Almelo niet kopen na twijfel over diens integriteit

Lenferink mag oude stadhuis Almelo niet kopen na twijfel over diens integriteit

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ALMELO – Almelo gaat niet in zee met autohandelaar Ben Lenferink als financier bij de ombouw van het oude stadhuis tot appartementencomplex. Er wordt getwijfeld aan zijn integriteit.

  Burgemeester en wethouders van Almelo volgen daarmee het advies van de ‘lokale driehoek’, die bestaat uit de burgemeester, officier van justitie en de politie. Lenferink, de grootste autohandelaar van Twente met een bedrijf aan de Plesmanweg, is woedend over het besluit van het Almelose college van b. en w. Volgens zijn advocaat, Margje Rupert, heeft het onderzoek dat bureau Bibob van het ministerie van justitie deed naar de integriteit van Lenferink niets opgeleverd dat belastend is voor haar cliënt. “Er loopt geen enkel justitieel onderzoek tegen hem en hij wordt ook niet als verdachte aangemerkt in welke zaak dan ook.”

  Mondelinge overeenkomst
  Door Lenferink, ondanks de uitkomst van het Bibob-onderzoek, nu toch buitenspel te zetten, gaat de gemeente volgens haar ‘ver zijn boekje te buiten’. “Er is sprake van een mondelinge koopovereenkomst en wij eisen dat deze wordt nagekomen.”

  Er bestaat twijfel over de integriteit van Lenferink. Zijn naam wordt in verband gebracht met witwaspraktijken. Lenferink was huurbaas en financier van de Almelose autohandelaar Wiebe van B, die wordt verdacht van grootschalige wiethandel. Op 137 auto’s in autobedrijf ANM van Van B. werd in mei bij een inval in het pand aan de Twentelaan beslag gelegd. Lenferink is eigenaar van die auto’s en vorderde vorige maand in kort geding tegen het Openbaar Ministerie dat het beslag zou worden opgeheven. De rechter wees die vordering af.

  Transitieplan
  Ben Lenferink is met zijn vennootschap Europrojecten financier van de Stichting Hergebruik Gebouwen, die het oude stadhuis wilde ombouwen tot appartementen- en horecacomplex. De Almelose gemeenteraad koos in juni voor het transitieplan, dat de stichting Hergebruik Gebouwen voor het oude stadhuis had ingediend.