article
1.6350625
ALMELO - Het is voor het derde jaar dat de Almelose kermis in handen ligt van De Kermisgids en sindsdien zijn er al heel wat wijzigingen doorgevoerd.
Nieuwe exploitanten op Almelose kermis
ALMELO - Het is voor het derde jaar dat de Almelose kermis in handen ligt van De Kermisgids en sindsdien zijn er al heel wat wijzigingen doorgevoerd.
http://www.tubantia.nl/regio/almelo-en-omgeving/almelo/nieuwe-exploitanten-op-almelose-kermis-1.6350625
2016-09-06T18:00:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6350849.1473186568!image/image-6350849.JPG
Almelo,Pokemon,centrum,Kermis,marktplein
Almelo
Home / Regio / Almelo en omgeving / Almelo / Nieuwe exploitanten op Almelose kermis

Nieuwe exploitanten op Almelose kermis

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Foto: Annina Romita
  ALMELO - Het is voor het derde jaar dat de Almelose kermis in handen ligt van De Kermisgids en sindsdien zijn er al heel wat wijzigingen doorgevoerd.

  Zo is er dit jaar een groot aantal nieuwe exploitanten te bekennen op en rond het Centrumplein. „Vorig jaar hadden we voor NielZ een achtbaan staan. Deze is nu weg, en daar kunnen we drie nieuwe exploitanten voor in de plaats nemen”, laat André Vonk van De Kermisgids deze dinsdagmiddag weten.

  Jonge exploitant
  Een van die nieuwe exploitanten is de pas 23-jarige Frank Val. „Ik doe het samen met mijn vader. Twee jaar geleden was mijn vader hier voor het eerst en vorig jaar hebben we overgeslagen. Sindsdien is er al veel veranderd”, zegt hij doelend op de indeling van de kermis.

  Maar hoe die indeling er volgend jaar uit komt te zien, is nog onduidelijk. Na deze editie wordt het centrum aangepakt en is het voor de kermis nog maar de vraag waar die gehouden kan worden.

  „Ik zie het op dit moment somber in”, blikt André Vonk alvast vooruit. „Er wordt in Almelo veel te weinig rekening gehouden met belangrijke evenementen, zoals de kermis, de wielerronde en het onlangs gehouden beachvolleybaltoernooi. We worden gewoon ‘weggesaneerd’.”

  Borden wijzen naar Hengelo...
  Ook over een ander aspect is Vonk niet te spreken. „Toen ik hier naartoe reed zag ik, zelfs in Almelo, alleen maar borden langs de weg waarop de kermis in Hengelo wordt gepromoot. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn en dat moet volgend jaar zeker anders. Waar dat verkeerd is gegaan weet ik niet.”

  Pokémon Go
  Wat dit jaar niet verandert is de vuurwerkshow op vrijdagavond. Deze is in het verleden eens wegbezuinigd, maar vindt nu gewoon weer plaats vanaf het parkeerdak van de Havenpassage. Voor de jongere generatie is er een meet and greet geregeld met Pikachu, van de hype Pokémon Go. „Zo proberen we elk jaar in te spelen op de actualiteit. We hopen dat het aanslaat”, besluit Vonk.

  Locatie

  Locatie
  Open locatie in Google Maps