article
1.6405881
ALMELO - Mens- en milieuvriendelijk wonen (MMW), initiatiefnemers voor een woongroep in Almelo, heeft haar oog laten vallen op het Indië terrein rond oude watertoren. De woongemeenschap op het voormalige textielterrein zoekt nog naar nieuwe bewoners.
Plan: samenwonen op Indië-terrein in Almelo
ALMELO - Mens- en milieuvriendelijk wonen (MMW), initiatiefnemers voor een woongroep in Almelo, heeft haar oog laten vallen op het Indië terrein rond oude watertoren. De woongemeenschap op het voormalige textielterrein zoekt nog naar nieuwe bewoners.
http://www.tubantia.nl/regio/almelo-en-omgeving/almelo/plan-samenwonen-op-indi%C3%AB-terrein-in-almelo-1.6405881
2016-09-17T09:10:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6405894.1474103331!image/image-6405894.jpg
Overijssel,Almelo,Bouw en wonen,Economie,Lokaal Thema TT,Milieu en grondstoffen,Sociaal en maatschappij,Indië-terrein Almelo,woongroep
Almelo
Home / Regio / Almelo en omgeving / Almelo / Plan: samenwonen op Indië-terrein in Almelo

Plan: samenwonen op Indië-terrein in Almelo

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De watertoren op het Indië-terrein in Almelo.
   Fotograaf
  ALMELO - Mens- en milieuvriendelijk wonen (MMW), initiatiefnemers voor een woongroep in Almelo, heeft haar oog laten vallen op het Indië terrein rond oude watertoren. De woongemeenschap op het voormalige textielterrein zoekt nog naar nieuwe bewoners.
  Een naam is al bedacht, Hof van Eden

  Lange tijd is z’n vereniging in gesprek geweest met St. Joseph Wonen om in het Hagenpark een wooncomplex te bouwen, laat Marinus Trommel weten. Maar toen puntje bij paaltje kwam wilde de corporatie 3 miljoen euro hebben. „Dat hebben we natuurlijk niet”, zegt de mede-initiatiefnemer van MMW Almelo.

  Ecologisch
  MMW Almelo wil dat er in de stad een wooncomplex komt dat op ecologische wijze is gebouwd in een milieuvriendelijke omgeving. Waar samenwerking tussen de bewoners belangrijk is, maar waar de privacy tevens wordt gerespecteerd. En: waar duurzaamheid met hoofdletters wordt geschreven. Trommel is in gesprek met Ter Steege. De Rijssense projectontwikkelaar ontwikkelt het voormalige Indiëterrein. Een perfecte locatie voor het nieuwe wooncomplex, zegt Trommel. „Het is dicht bij het station.”

  Ontwerp
  Gooike Postma is de architect uit Hengelo waar MMW Almelo al langer contact mee heeft. Met de oude watertoren van Indië als basis heeft Postma al een schetsontwerp gemaakt. Waarbij Trommel er nadrukkelijk op wijst dat het alleen nog maar een denkrichting is van hoe het er eventueel uit zou kunnen zien.

  Achterban
  Maar Trommels achterban van twintig leden is erg enthousiast over de nieuwe plek. Een naam is al bedacht: Hof van Heden Almelo. In de 18 meter hoge watertoren zouden mogelijk appartementen kunnen komen. Er zou volgens Trommel mogelijk ook een soort van gemeenschappelijke ruimte voor de nieuwe bewoners kunnen komen.Trommel denkt - bij koop - aan een vanafprijs van 130.000 euro. Maar ook een huurconstructie via een investeerder behoort tot de mogelijkheden. 

  Waar MMW Almelo dringend behoefte aan heeft is mensen die wel te porren zijn voor de nieuwe woonvorm. Daarom wordt donderdag 22 september vanaf 19.00 uur een informatiebijeenkomst gehouden in het pand van de Rabobank aan de Werf.