article
1.6423925
ALMELO - Voetbalclubs, tennisclub, supermarkt, instelling en woningeigenaar in de gemeente Almelo zijn in twee dagen tijd dupe van inbrekers.
Ravage bij clubs na inbraakgolf in gemeente Almelo
ALMELO - Voetbalclubs, tennisclub, supermarkt, instelling en woningeigenaar in de gemeente Almelo zijn in twee dagen tijd dupe van inbrekers.
http://www.tubantia.nl/regio/almelo-en-omgeving/almelo/ravage-bij-clubs-na-inbraakgolf-in-gemeente-almelo-1.6423925
2016-09-21T14:47:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6424053.1474469236!httpImage/image-6424053.jpg
Almelo
Home / Regio / Almelo en omgeving / Almelo / Ravage bij clubs na inbraakgolf in gemeente Almelo

Ravage bij clubs na inbraakgolf in gemeente Almelo

Foto's
1
Reacties
Reageer
  ALMELO - Voetbalclubs, tennisclub, supermarkt, instelling en woningeigenaar in de gemeente Almelo zijn in twee dagen tijd dupe van inbrekers.

  Kort en klein geslagen
  De ellende is niet te overzien in het clubgebouw van ASV’57 in Aadorp. Inbrekers hielden in de nacht van dinsdag op woensdag huis. Alle lichten zijn van de muur geslagen, alarmkabels werden doorgeknipt en achter de bar is alles kort en klein geslagen. „De ketchup zit hoog tegen het plafond en toen ze weggingen hebben ze de brandkraan opengedraaid om te sporen te wissen”, zegt voorzitter Patrick Vollenbroek. De kassa is meegenomen, maar die was leeg. De schade loopt tot in de tienduizenden euro’s aan het clubgebouw dat er pas anderhalf jaar staat.

  Tennis- en voetbalclub
  ASV’57 is een van de slachtoffers van inbrekers de afgelopen dagen in de gemeente Almelo. In de nacht van maandag op dinsdag werd ook al ingebroken bij Tennisvereniging Bornerbroek en voetbalclub RKSV Bornerbroek aan de Maatkampsweg. In beide gevallen werd de toegangsdeur van het clubgebouw open gebroken. Er is bij beide verenigingen een onbekend geldbedrag meegenomen. Ook daar werd een spoor van vernielingen achtergelaten en werd er onder andere met rode wijn in de rondte gespoten.

  Woninginbraak
  In dezelfde nacht is er ingebroken in een huis aan de Windslaan in Almelo. Hier hebben de inbrekers bankpasjes, waardepapieren en een computer gestolen.

  Instelling en supermarkt
  Een nacht later, van dinsdag op woensdag, werd ingebroken bij een instelling aan de Vriezenveenseweg. Het is nog onduidelijk of daar iets is meegenomen. En woensdagochtend ontdekte personeel van een supermarkt aan de Ootmarsumsestraat dat er een poging tot inbraak in de winkel is gedaan. Het is de daders niet gelukt om binnen te komen.

  Daders
  De politie onderzoekt de zaak, het is nog onduidelijk of het om dezelfde daders gaat.