article
1.6434866
ALMELO - Hij was ruim 40 jaar de spil in het Almelose theater. Bij zijn afscheid staat toneelmeester Ruud van der Sluijs Veer zelf een keer in de schijnwerpers.
Toneelmeester Theaterhotel Almelo voor 1 keer zelf in de schijnwerpers
ALMELO - Hij was ruim 40 jaar de spil in het Almelose theater. Bij zijn afscheid staat toneelmeester Ruud van der Sluijs Veer zelf een keer in de schijnwerpers.
http://www.tubantia.nl/regio/almelo-en-omgeving/almelo/toneelmeester-theaterhotel-almelo-voor-1-keer-zelf-in-de-schijnwerpers-1.6434866
2016-09-23T14:58:24+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6434918.1474642870!httpImage/image-6434918.jpg
Almelo
Home / Regio / Almelo en omgeving / Almelo / Toneelmeester Theaterhotel Almelo voor 1 keer zelf in de schijnwerpers

Toneelmeester Theaterhotel Almelo voor 1 keer zelf in de schijnwerpers

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Van der Sluijs Veer
   Titel
   Van der Sluijs Veer
   Beschrijving
   Toneelmeester neemt na 44 jaar afscheid van theater in Almelo
  ALMELO - Hij was ruim 40 jaar de spil in het Almelose theater. Bij zijn afscheid staat toneelmeester Ruud van der Sluijs Veer zelf een keer in de schijnwerpers.

  Zijn ogen glinsteren als hij het toneel van het Theaterhotel betreedt. „Een magische werkplek”, vindt Ruud van der Sluijs Veer.

  „Maar de meeste mensen zien alleen de glamour ervan. Er wordt hier ook keihard gewerkt. Overdag opbouwen en ‘s avonds na de voorstelling weer afbreken, vaak tot een uur ‘s nachts”, zegt hij vrijdag in gesprek met De Twentsche Courant Tubantia.

  Tot in de puntjes
  De scheidend toneelmeester heeft het aan den lijve ondervonden. Hij was ruim veertig jaar in dienst bij het Almelose theater. Eerst bij schouwburg De Hagen, later bij het Theaterhotel. Nu is hij met pensioen.

  Binnen is er door de jaren heen niet zoveel veranderd in het Almelose theater, constateert de toneelmeester, die een paar jaar na de opening van de schouwburg - begin jaren 70 - aantrad.

  Nog dezelfde vloer
  „Het toneel heeft nog dezelfde plankenvloer. Ook de zaal is niet veel veranderd. Er zijn wat stoelen bijgekomen. De akoestiek is hier nog steeds geweldig. Onversterkt kan een operazangeres het orkest overstemmen. Almelo kan nog jaren vooruit met dit theater. Heerlijk om te spelen, vinden artiesten.’’

  Gemis
  Na 44 jaar is nu een leven zonder theater aangebroken. „Trailers vol kisten zal ik niet missen. Wel de wisselwerking tussen artiesten en publiek. Ik was hier graag.”