article
1.6405930
ALMELO - Wijkcentrum Eninver viert het tienjarig bestaan. Volgens locatiemanager Huub Melenhorst is Eninver als verbintenis tussen de wijken Kerkelanden en Aalderinkshoek een succes. Hoe lang nog, is de grote vraag nu de gemeente Almelo het niet meer als haar taak ziet te investeren in 'gebouwen'.
Wijkcentrum Eninver in Almelo bestaat 10 jaar
ALMELO - Wijkcentrum Eninver viert het tienjarig bestaan. Volgens locatiemanager Huub Melenhorst is Eninver als verbintenis tussen de wijken Kerkelanden en Aalderinkshoek een succes. Hoe lang nog, is de grote vraag nu de gemeente Almelo het niet meer als haar taak ziet te investeren in 'gebouwen'.
http://www.tubantia.nl/regio/almelo-en-omgeving/almelo/wijkcentrum-eninver-in-almelo-bestaat-10-jaar-1.6405930
2016-09-17T09:38:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6405945.1474104964!image/image-6405945.jpg
Overijssel,Almelo,Cultuur, kunst en recreatie,Lokaal Thema TT,Onderwijs en wetenschap,Politiek Lokaal TT,Sociaal en maatschappij,Sport,Aalderinkshoek,wethouder Irene ten Seldam,gemeente Almelo,wijkcentrum Eninver,Kerkelanden
Almelo
Home / Regio / Almelo en omgeving / Almelo / Wijkcentrum Eninver in Almelo bestaat 10 jaar

Wijkcentrum Eninver in Almelo bestaat 10 jaar

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Wijkcentrum Eninver bestaat 10 jaar.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Wijkcentrum Eninver in Almelo.
   Fotograaf

  ALMELO - Wijkcentrum Eninver viert het tienjarig bestaan. Volgens locatiemanager Huub Melenhorst is Eninver als verbintenis tussen de wijken Kerkelanden en Aalderinkshoek een succes. Hoe lang nog, is de grote vraag nu de gemeente Almelo het niet meer als haar taak ziet te investeren in 'gebouwen'.

   

  Het is een gotspe in te onderzoeken of het centrum wellicht moet sluiten

  Het ontstaan van wijkcentrum Eninver aan de Apollolaan werd twaalf jaar terug ingegeven door de noodzaak de basisscholen en buurtcentra in de wijken Aaldrinkshoek en Kerkelanden te vernieuwen.
  De gemeente opperde om op de grens tussen beide wijken één brede school te bouwen als onderdeel van integrale wijkverbetering.

  Huwelijk
  Melenhorst: „Dat plan stuitte eerst op nogal wat weerstand, vooral bij bewoners van de Aalderinkshoek. Kerkelanden en Aalderinkshoek zijn dan ook twee heel verschillende wijken. Kerkelanden was echt een wijk met hoge werkloosheid en sociaal-economische malaise, terwijl Aalderinkshoek meer een gemiddelde wijk was. Het voornemen van de gemeente werd echt gezien als een gearrangeerd huwelijk.”

  Het gebouw biedt onderdak aan de basisscholen De Zegge, Triangel, Roets en ook aan Het Palet, dat lessen verzorgt aan kinderen van asielzoekers. Ook herbergt het een wijkservicepunt, welzijnsorganisatie Scoop, een peuterspeelzaal, een sportzaal en een ruimte die ook door niet-participanten kan worden gebruikt, zoals het consultatiebureau en de logopedie.

  Eer
  „Op een gegeven moment zag je dat er contacten ontstonden tussen de wijken. Dat kwam met name doordat kinderen uit beide wijken naar dezelfde school gingen. Je kunt zonder overdrijving zeggen dat dit gebouw bruist van de activiteiten en dat zowel Kerkelanders als Aalderinkshoekers hier graag komen. Zo gezien doet Eninver - de afkorting van ‘Eenheid in verscheidenheid’ - zijn naam eer aan”, vindt de locatiemanager.

  Sluiten
  Volgens hem is het dan ook een gotspe om te onderzoeken of het centrum wellicht moet sluiten omdat de gemeente moet bezuinigen. Evenals andere wijkcentra wordt ook Eninver onder het vergrootglas gelegd. Wethouder Irene ten Seldam: „We zijn er niet op uit om wijkcentra te sluiten om het sluiten alleen. Het onderzoek is bedoeld om per wijkaccommodatie een specifiek plan op te stellen. We zien het als college niet als gemeentelijke taak om te investeren in gebouwen, maar in mensen en activiteiten.” Ten Seldam suggereert dat er mogelijk belangstelling is van derden om de gebouwen over te nemen en te exploiteren. Dat zou rendabel kunnen zijn door ook commerciële activiteiten toe te laten. Zo’n partij zou volgens Ten Seldam Accres kunnen zijn, dat nu zes wijkcentra in Almelo, waaronder Eninver, exploiteert en beheert.