article
1.6422475
WESTERHAAR - Jan (85) en Henny (84) Evers uit Westerhaar vierden dinsdag 20 september het diamanten huwelijk. Ze zijn nog steeds gek op elkaar.
Echtpaar uit Westerhaar, na 60 jaar nog steeds gelukkig
WESTERHAAR - Jan (85) en Henny (84) Evers uit Westerhaar vierden dinsdag 20 september het diamanten huwelijk. Ze zijn nog steeds gek op elkaar.
http://www.tubantia.nl/regio/almelo-en-omgeving/twenterand/echtpaar-uit-westerhaar-na-60-jaar-nog-steeds-gelukkig-1.6422475
2016-09-21T09:56:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6422495.1474451648!image/image-6422495.jpg
Overijssel,Twenterand,Westerhaar,Geestelijk leven,Lokaal Thema TT,Sociaal en maatschappij,60-jarig huwelijk
Twenterand
Home / Regio / Almelo en omgeving / Twenterand / Echtpaar uit Westerhaar, na 60 jaar nog steeds gelukkig

Echtpaar uit Westerhaar, na 60 jaar nog steeds gelukkig

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Jan en Henny Evers uit Westerhaar zijn 60 jaar getrouw.
   Fotograaf
  WESTERHAAR - Jan (85) en Henny (84) Evers uit Westerhaar vierden dinsdag 20 september het diamanten huwelijk. Ze zijn nog steeds gek op elkaar.
  Destijds wisselde je nog wel eens van werkgever, een andere baan had je zo gevonden

  Jan heeft als timmerman een noest werkmansleven achter de rug. „Voordat we hier aan de Bakkersveenweg gingen wonen, hebben we nog drie jaar in Kloosterhaar gewoond. Daar is onze oudste dochter geboren. In 1961 hebben we de oversteek naar Westerhaar gemaakt, waar ik deze woning in een korte tijd en in mijn eentje heb gebouwd. Na veel geharrewar over de vergunning, hadden we binnen anderhalf jaar de kachel aan het branden en voelden we ons dan ook gelukkig met ons eigen plekkie.”

  Pony's
  Henny vertelt dat ook zij altijd van haar werk heeft genoten. „Destijds wisselde je nog wel eens van werkgever. Een andere baan had je zo gevonden. Zo werkte ik de ene keer bij textielfabriek Jansen & Tilanus in Vriezenveen en de andere keer bij een regenjassenfabriek in ons dorp.” Hobby’s waren er ook genoeg. Jan hield zich onder meer bezig met pony’s. Nu nog pakt hij soms de ouderwetse zeis om het gras in de wei te gaan kortwieken.
  Daarnaast zorgt Jan er ook nog eens voor dat er ’s avonds een warme prak op tafel komt.''

  Thuiszorg
  Henny die dit alles met een glimlach aanhoort, voegt toe dat haar echtgenoot ook nog eens zorgt voor de koffie als de medewerkers van de thuiszorg over de vloer komen. „En zo vermaken we ons nog elke dag”, aldus de echtelieden.

  Het diamanten huwelijk is dinsdag 20 september gevierd, samen met hun twee dochters en hun echtgenoten en de vijf kleinkinderen.