article
1.6353380
WESTERHAAR - „Het gaat allemaal vanzelf”, verklaart Klaasje Grissen (80) het lange samenzijn met haar man Jan (87). Exact 60 jaar geleden gaf het echtpaar uit Westerhaar elkaar het jawoord.
Echtpaar uit Westerhaar viert diamanten huwelijk
WESTERHAAR - „Het gaat allemaal vanzelf”, verklaart Klaasje Grissen (80) het lange samenzijn met haar man Jan (87). Exact 60 jaar geleden gaf het echtpaar uit Westerhaar elkaar het jawoord.
http://www.tubantia.nl/regio/almelo-en-omgeving/twenterand/echtpaar-uit-westerhaar-viert-diamanten-huwelijk-1.6353380
2016-09-07T07:39:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6353393.1473233763!image/image-6353393.jpg
Overijssel,Twenterand,Westerhaar,Lokaal Thema TT,Sociaal en maatschappij,Diamanten huwelijk,burgemeester Cornelis Visser
Twenterand
Home / Regio / Almelo en omgeving / Twenterand / Echtpaar uit Westerhaar viert diamanten huwelijk

Echtpaar uit Westerhaar viert diamanten huwelijk

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het echtpaar Klaasje en Jan Grissen uit Westerhaar kennen geen geheimen voor elkaar.
   Fotograaf

  WESTERHAAR - „Het gaat allemaal vanzelf”, verklaart Klaasje Grissen (80) het lange samenzijn met haar man Jan (87). Exact 60 jaar geleden gaf het echtpaar uit Westerhaar elkaar het jawoord.

   

  Ik breng je naar huis, je bent van mij

  ,,Het begon op de bruiloft van mijn ouders”, vertelt Jan. „Klaasje was bevriend met mijn zus. Ik had al langer een oogje op haar, maar toen was ze nog te jong. Toen mijn ouders 25 jaar getrouwd waren mocht ze van haar ouders alleen op het feest komen als ze zeker wisten dat ze thuis zou komen.”

  Trots
  En zo geschiedde. „Ik moest toen nog 16 worden en Jan was al 23”, zegt Klaasje. „Aan het eind van de avond kwam Jan bij mij. ‘Ik breng je naar huis, je bent van mij’, zei hij.” Op de Solex trok het stel weer richting Westerhaar- Vriezenveensewijk. „We zijn hier geboren en getogen”, zegt Klaasje vol trots.

  Mooie weken
  Voor de bevlogen Klaasje is zijn het sowieso mooie weken. Onlangs nog werd ze in het zonnetje gezet omdat ze al 25 jaar als vrijwilliger actief is bij woonzorgcomplex ’t Haarhuus. „Mensen als Klaasje zijn heel belangrijk voor de gemeenschap”, zegt burgemeester Cornelis Visser die het diamanten paar feliciteert. „Zolang ze het nog goed kan doen en ze er plezier in heeft is dat prachtig.”

  Passie
  De grootste passie van Jan was muziekvereniging Soli Deo Gloria. 56 jaar lang bespeelde hij met al zijn ziel en zaligheid meerdere instrumenten, en hij werd benoemd tot erelid. Zaterdag, als het feest zich voltrekt, brengt de vereniging een serenade aan het echtpaar.

  Dochter
  Als hoogtepunt noemt Klaasje de geboorte van hun dochter. „Het mooiste dat ons kon overkomen”, zegt ze stralend. Ook met haar haar schoonzoon is ze blij.
  Geheimen hebben de twee niet. „Het belangrijkste is dat je blijft geloven”, is Klaasje van mening. „Daar kom je immers het verst mee.”