article
1.6417443
DEN HAM - Bull Bouwmarkt aan de Vriezendijk uit Den Ham bestaat één jaar. Toch had het maar weinig gescheeld of het hele feest was niet doorgegaan. Een veiling van het bedrijfspand dat de ondernemers André Rozenberg en Remco Dubbink werd op de valreep voorkomen.
Hammer bouwmarkt viert na bizarre tijd éénjarig bestaan
DEN HAM - Bull Bouwmarkt aan de Vriezendijk uit Den Ham bestaat één jaar. Toch had het maar weinig gescheeld of het hele feest was niet doorgegaan. Een veiling van het bedrijfspand dat de ondernemers André Rozenberg en Remco Dubbink werd op de valreep voorkomen.
http://www.tubantia.nl/regio/almelo-en-omgeving/twenterand/hammer-bouwmarkt-viert-na-bizarre-tijd-%C3%A9%C3%A9njarig-bestaan-1.6417443
2016-09-20T10:26:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6417470.1474399179!image/image-6417470.jpg
Overijssel,Twenterand,Den Ham,Bouw en wonen,Economie,Lokaal Thema TT,Bull Bouwmarkt
Twenterand
Home / Regio / Almelo en omgeving / Twenterand / Hammer bouwmarkt viert na bizarre tijd éénjarig bestaan

Hammer bouwmarkt viert na bizarre tijd éénjarig bestaan

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De ondernemers André Rozenberg (links ) en Remco Dubbink in hun Bull Bouwmarkt aan de Vriezendijk in Den Ham.
   Fotograaf

  DEN HAM - Bull Bouwmarkt aan de Vriezendijk uit Den Ham bestaat één jaar. Toch had het maar weinig gescheeld of het hele feest was niet doorgegaan. Een veiling van het bedrijfspand dat de ondernemers André Rozenberg en Remco Dubbink werd op de valreep voorkomen.

   

  Stap voor stap bouwen Rozenberg en Dubbink aan de toekomst. Alles lijkt voorspoedig te gaan. Tot enkele maanden geleden plots een deurwaarder op de stoep staat. „Ze vertelde ons dat het pand zou worden geveild”, vertelt Dubbink. Rozenberg knikt: „Ja, het was voor ons echt een donderslag bij heldere hemel. Dit hadden we niet zien aankomen.”

  Failliet
  Al snel doet het gerucht de ronde dat het niet goed zou gaan met Bull Bouwmarkt. Rozenberg en Dubbink zouden zelfs failliet zijn, maar niets is minder waar. Rozenberg en Dubbink betalen maandelijks gewoon huur. Online wordt de veiling van het bedrijfspand echter al wereldkundig gemaakt en dan trekken derden hun conclusie. De reden voor de veiling heeft te maken met problemen over de afbetaling aan de bouwer van het pand door de oud-eigenaar en met betalingsproblemen aan een hypotheekverstrekker.

  Slachtoffer
  „De aankondiging van de veiling was een klap”, aldus Rozenberg en Dubbink. Zij dreigen slachtoffer te worden van deze financiële kwestie. De Hammenaren zitten in zak en as, maar proberen een oplossing te vinden. Dat lukt. Op de valreep. „24 uur voor de veiling, kwam het bericht dat de veiling toch niet door zou gaan. Een pak van ons hart”, zegt Rozenberg. „Dat is nu een week of twee geleden. De hypotheekverstrekker heeft het pand op zijn naam laten zetten.”

  Dip
  De perikelen rond de mogelijke veiling van het bedrijfspand leidt wel tot een dip bij de ondernemers zelf die plannen rond acties voor zich uit schuiven. Nu ze zeker zijn dat ze verder kunnen aan de Vriezendijk, is ook de energie terug bij de zakenpartners: „Het was ondanks alles ook erg leerzaam”, vindt Rozenberg. „We hebben bovendien veel nieuwe contacten opgedaan.”

  De viering van het 1-jarig bestaan wordt nog even uitgesteld. „Eind van het jaar, begin volgend jaar”, schat Dubbink in. „Ondertussen gaan we volle kracht vooruit.” Rozenberg sluit zich daar graag bij aan: „We zijn sterker uit de afgelopen periode gekomen. Het is onze ambitie dit bedrijf verder uit te bouwen.”