article
1.6447259
DEN HAM - Marja Bosch werkt al ruim twintig jaar in Den Ham. Haar kapsalon BYourself hair & more zit sinds kort aan de Brink 1: een plek uit duizenden.,,Alle puzzelstukjes vallen nu op z'n plaats'', zegt Bosch.
Kapsalon nu op het 'mooiste plekje in Den Ham'
DEN HAM - Marja Bosch werkt al ruim twintig jaar in Den Ham. Haar kapsalon BYourself hair & more zit sinds kort aan de Brink 1: een plek uit duizenden.,,Alle puzzelstukjes vallen nu op z'n plaats'', zegt Bosch.
http://www.tubantia.nl/regio/almelo-en-omgeving/twenterand/kapsalon-nu-op-het-mooiste-plekje-in-den-ham-1.6447259
2016-09-26T11:20:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6447299.1474888721!image/image-6447299.jpg
Overijssel,Twenterand,Den Ham,Economie,Huishouding en verzorging,Lokaal Thema TT,De Brink,BYourself Hair and more,Marja Bosch
Twenterand
Home / Regio / Almelo en omgeving / Twenterand / Kapsalon nu op het 'mooiste plekje in Den Ham'

Kapsalon nu op het 'mooiste plekje in Den Ham'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Marja Bosch uit Den Ham van BYourself Hair and More prijst zichzelf gelukkig: „Deze plek aan de Brink is een lot uit de loterij.”
   Fotograaf

  DEN HAM - Marja Bosch werkt al ruim twintig jaar in Den Ham. Haar kapsalon BYourself hair & more zit sinds kort aan de Brink 1: een plek uit duizenden.,,Alle puzzelstukjes vallen nu op z'n plaats'', zegt Bosch. 

   

  Ik ben gaan kijken, kreeg een sleutel en die heb ik nooit meer teruggegeven

  Familie en vrienden werken zich zes weken uit de naad om het vijfkoppige team van BYourself hair & more te helpen met de verbouwing. Het resultaat: een stijlvol bedrijf op een A-locatie in hartje Den Ham, waar is geprobeerd de drempel zo laag mogelijk te houden. De deur staat letterlijk altijd open.

  Sprong
  De vrouw die als 21-jarige in het diepe sprong met de overname van de kapperszaak van Henk Zandbergen aan de Dorpsstraat, is helemaal happy aan de Brink. „Destijds dacht je niet aan bedrijfsrisico’s”, zegt Bosch met een lach. „Ik ging er gewoon voor.”

  Facebook
  Vanwege haar toenmalige partner kwam Bosch in Den Ham terecht. Met Haarmode Marja vestigde ze zich 2004 in een pand aan de Smitstraat, aan de achterzijde. „We zochten naar een groter pand, maar in die tijd was de keuze beperkt”, zegt Bosch. „Enige tijd geleden wilden we verbouwen. Je moet je zaak af en toe veranderen, opfrissen. Tot iemand me via Facebook wees op het pand aan de Brink 1, dat al 1,5 jaar leegstond: is dat niks voor jou? Ik ben gaan kijken, kreeg de sleutel om nog eens poolshoogte te nemen, maar die sleutel heb ik nooit meer teruggegeven.”

  Coach
  Bosch heeft zelf ook stappen gezet als ondernemer. „Ik vond dat ik de balans kwijt was tussen werk en privé. Toen ben ik met een coach in zee gegaan. En dat was pittig kan ik je vertellen. Hij sprak bijvoorbeeld met alle teamgenoten. Dan krijg je een spiegel voorgehouden.''

  Naam
  In goed overleg met haar collega’s en een coach die ze in de arm nam, zijn ondertussen veel dingen gewijzigd. „Zo is de naam van onze zaak aangepast. We willen ons onderscheiden, ook met de naam. Er zijn al zoveel kapsalons met de naam van de kapper of kapster.”

  Kernwaarden
  Veel belangrijker is de aandacht voor ‘kernwaarden’, zoals Bosch het omschrijft: aandacht, genieten, passie en 'beauty'. „We hebben samen afgesproken wat we willen uitstralen, voor onze klanten moet een bezoek aan de kapsalon een heerlijk moment zijn. Er is een hartelijke ontvangst met koffie, we wassen altijd het haar van een klant voor een behandeling. En we kunnen een compleet pakket aanbieden, we zijn immers ook een schoonheidssalon. En wist je dat hier tegenwoordig elke maand een cosmetisch arts komt?” 

  Bosch en haar collega’s krijgen extra energie van hun nieuwe werkplek. Voor hun het mooiste plekje van Den Ham. `