article
1.6321412
VRIEZENVEEN - Bierdrinken in lederhosen of in een dirndljurk is slechts een klein onderdeel van de komende Vriezenveense Oktoberfeesten. De mannen van de organisatie, de stichting Mooi Dat 't Zo Kan (MDZK) smeden een programma met veel muziek in een grote feesttent en een ouderwetse kermis.
Oktoberfeesten in Vriezenveen: bier, muziek en kermis
VRIEZENVEEN - Bierdrinken in lederhosen of in een dirndljurk is slechts een klein onderdeel van de komende Vriezenveense Oktoberfeesten. De mannen van de organisatie, de stichting Mooi Dat 't Zo Kan (MDZK) smeden een programma met veel muziek in een grote feesttent en een ouderwetse kermis.
http://www.tubantia.nl/regio/almelo-en-omgeving/twenterand/oktoberfeesten-in-vriezenveen-bier-muziek-en-kermis-1.6321412
2016-08-31T08:47:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6321443.1472633101!image/image-6321443.jpg
Overijssel,Twenterand,Vriezenveen,Lokaal Thema TT,Sociaal en maatschappij,stichting Mooi Dat 't Zo Kan,Oktoberfeesten Vriezenveen,burgemeester Cornelis Visser
Twenterand
Home / Regio / Almelo en omgeving / Twenterand / Oktoberfeesten in Vriezenveen: bier, muziek en kermis

Oktoberfeesten in Vriezenveen: bier, muziek en kermis

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Bezoekers van het oktoberfest in Vriezenveen in 2015.
   Fotograaf
  VRIEZENVEEN - Bierdrinken in lederhosen of in een dirndljurk is slechts een klein onderdeel van de komende Vriezenveense Oktoberfeesten. De mannen van de organisatie, de stichting Mooi Dat 't Zo Kan (MDZK) smeden een programma met veel muziek in een grote feesttent en een ouderwetse kermis. 
  We willen een breed volksfeest, géén tienerparty

  Burgemeester Cornelis Visser van de gemeente Twenterand slaat op zaterdag 29 oktober in de feesttent het eerste biervat aan. Dat gebeurt op het terrein aan het Westeinde, naast de HEMA. Het is volgens de organisatie een verwijzing naar de traditionele oktoberfeesten in Duitsland, waar de opening steevast door hoogwaardigheidsbekleders wordt uitgevoerd door het eerste biervat aan te slaan.

  Traditie
  Er is meer oog voor traditie, want in het laatste weekeinde van oktober is er ook een oktoberkermis met louter ‘ouderwetse’ attracties zoals een schiettent, een zweef- en een draaimolen. Er is op die kermis geen plek voor bijvoorbeeld botsauto’s of apparaten die veel lawaai maken.

  90's party
  Met een gratis toegankelijke muziekavond op vrijdag 21 oktober wordt het spits afgebeten van de Vriezenveense Oktoberfeesten. In de feesttent zijn er optredens van The Bottleneck Rockers en vervolgens van The Fortunate Sons, de Creedence Clearwater Revival-tributeband. Een dag later bedraagt de entree 10 euro, want dan wil MDZK uitpakken met een ‘90’s Party’, inclusief optredens van de happyhardcore-act Nakatomi en dancegroep Alice DeeJee. De avond wordt verder verzorgd door een team van Radio Veronica.

  Klapstuk
  Op vrijdag 28 oktober is er een Rock Tribute met inbreng van de lokale coverbands Time Like These (met de Westerhaarse zangeres Alette Berkhof), rock-, metal- en partycoverband Little Devil Oldstars en als klapstuk is er een optreden van een Gun’s and Roses-tributeband. Een dag later is het Oktoberfest. Die avond bedraagt de entree 10 euro. Er zijn optredens van blaasorkest de Vjenneländer Musikanten uit Vriezenveen, de Zingende Fietsenmaker (Leon Schipper uit Vriezenveen) en schlagerzanger Dennie Christian.

  Mountainbike
  De festiviteiten worden op zondag 30 oktober besloten met een sportieve Folk&Bockdag. Wie wil, kan na een ontbijt meedoen aan een 65 kilometer lange mountainbiketocht (vertrek 11.30 uur). Er is plek voor zo’n 100 mountainbikers.
  Het festijn daarna duurt van 14.00 tot 20.00 uur: bezoekers kunnen een kaartje kopen om vervolgens vijf lokaal/regionaal gebrouwen bockbiertjes te proeven. Er kunnen lekkernijen van lokale ondernemers worden geproefd en er is Ierse volksmuziek van het Vriezenveense gezelschap The Beggar’s Clan. „We willen een breed volksfeest houden”, aldus Rik Pape van MDZK. „Ons Oktoberfeest is dan ook geen tienerfestijn. Ons streven is om het feest elk jaar meer uitstraling te geven.”

  De voorverkoop begint vrijdag 9 september. Kaarten zijn onder meer verkrijgbaar bij horecabedrijf Het Wapen van Vriezenveen.