article
1.6160049
BEERZERVELD/ DEN HAM - De frisbee vliegt met hoge snelheid door de lucht, waarna Ross nog even een tandje bijzet en de plastieken schijf feilloos opvangt. En met dezelfde vaart terugbrengt naar Amy, die haar viervoeter enthousiasmeert om nog een keer dezelfde loop te maken.
Video | 13-jarige Daan uit Den Ham naar EK Dogfrisbee
BEERZERVELD/ DEN HAM - De frisbee vliegt met hoge snelheid door de lucht, waarna Ross nog even een tandje bijzet en de plastieken schijf feilloos opvangt. En met dezelfde vaart terugbrengt naar Amy, die haar viervoeter enthousiasmeert om nog een keer dezelfde loop te maken.
http://www.tubantia.nl/regio/almelo-en-omgeving/twenterand/video-13-jarige-daan-uit-den-ham-naar-ek-dogfrisbee-1.6160049
2016-07-02T08:02:51+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6158592.1467383985!image/image-6158592.JPG
Ommen,Sociaal en maatschappij,Cultuur, kunst en recreatie,EK Dogfrisbee,top,hermes
Twenterand
Home / Regio / Almelo en omgeving / Twenterand / Video | 13-jarige Daan uit Den Ham naar EK Dogfrisbee

Video | 13-jarige Daan uit Den Ham naar EK Dogfrisbee

Videos
1
Foto's
3
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
  • Afbeelding
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Amy en Ross en Daan en Tess in actie.
   Fotograaf
  BEERZERVELD/ DEN HAM - De frisbee vliegt met hoge snelheid door de lucht, waarna Ross nog even een tandje bijzet en de plastieken schijf feilloos opvangt. En met dezelfde vaart terugbrengt naar Amy, die haar viervoeter enthousiasmeert om nog een keer dezelfde loop te maken.

  "Er zijn verschillende disciplines", zegt Amy (11) over het fenomeen dogfrisbee. "Bij de ene moet je zover mogelijk zien te gooien, bij de ander gaat het om mooie trucjes." En die beheersen ze in Beerzerveld, blijkt als ook Daan (13) en zijn hond Tess laten zien wat ze kunnen. "Het is echt samenwerken. De ene keer ben ik in vorm, de andere keer de hond. Tess wat vaker dan ik, dat wel."

  Europees kampioenschap
  Maar toch, Amy en Daan hebben zich allebei geplaatst voor het Europees kampioenschap, dat in augustus in Italië wordt gehouden. Ze maken er met familie gelijk maar een vakantie van, met tussendoor de wedstrijden. Het deelnemersveld bestaat uit een bont gezelschap van baasjes en vooral border collies. "Er doen Italianen, Spanjaarden, Duitsers, Belgen, Zwitsers en Polen mee."

  En natuurlijk de Nederlanders, waarbij Amy en Daan tot de jongste deelnemers behoren. "Ik doe het al vanaf mijn derde", zegt Amy, aangestoken door haar moeder. Die bestiert in Beerzerveld met Happy Tails een hondenschool. Daan, die iets verderop woont, kwam langs met Tess en was direct verkocht. "Vooral vanwege mijn hond, hoor, die zag de frisbee vliegen en wilde er gelijk achteraan. We hebben een weekje gewacht, en zijn toen begonnen. Het ging direct hartstikke goed."

  Plezier
  De honden hebben er zichtbaar plezier in, hoewel een potje dogfrisbee best vermoeiend is. Ross - Amy speelt verder nog met Kate en Taylor - springt dan ook maar wat graag in een waterbak, om de voeten af te koelen. Om even later weer verder te gaan, met de meest mooie stunts. Achterom, met een hoge sprong of via de rug van Amy: de dieren weten de frisbee constant te vangen.

  Kunstjes
  Een jury beoordeelt de duo's straks op alle kunstjes, voor het 'vergooien' wordt een optelsommetje gemaakt. "Je hebt dan een minuut de tijd", weet Amy. "Voor iedere worp krijg je dan een bepaald aantal punten. Het is nog wel even afwachten hoe het gaat." Ook het terrein speelt daarin een rol. Een normaal veld is veertig meter lang, maar soms staat er een hekje achter. "Dan moet je goed opletten."

  De honden, al dan niet aangespoord door begeleidende muziek van Pitbull of nummers als Who Let The Dogs Out, kwispelen altijd. En van gefrustreerde baasjes is geen sprake, verzekeren Amy en Daan. "Tijdens de wedstrijden is het net een grote familie."

  Bekijk hieronder de video die De Stentor maakte van Daan & Amy met hun honden:

  Uitgelichte video

  Afbeelding