article
1.6265959
VRIEZENVEEN - De eerste gospel-cd van Bram en Janine Lemans is klaar. Vrolijk kijken de twee vanaf de foto op de hoes de wereld in. Het stel heeft alle reden om blij te zijn. Dat is in het verleden wel eens anders geweest. De cd met de titel 'Kwetsbaar' wordt gepresenteerd tijdens een concert op zaterdag 3 september vanaf 16.00 uur in de kerk aan de Schout Doddestraat 1 in Vriezenveen.
Vriezenveens echtpaar brengt eerste gospel cd uit
VRIEZENVEEN - De eerste gospel-cd van Bram en Janine Lemans is klaar. Vrolijk kijken de twee vanaf de foto op de hoes de wereld in. Het stel heeft alle reden om blij te zijn. Dat is in het verleden wel eens anders geweest. De cd met de titel 'Kwetsbaar' wordt gepresenteerd tijdens een concert op zaterdag 3 september vanaf 16.00 uur in de kerk aan de Schout Doddestraat 1 in Vriezenveen.
http://www.tubantia.nl/regio/almelo-en-omgeving/twenterand/vriezenveens-echtpaar-brengt-eerste-gospel-cd-uit-1.6265959
2016-08-15T09:28:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6266028.1471253215!image/image-6266028.jpg
Overijssel,Twenterand,Vriezenveen,Cultuur, kunst en recreatie,Geestelijk leven,Lokaal Thema TT,Ontmoetingskerk Vriezenveen,gospel
Twenterand
Home / Regio / Almelo en omgeving / Twenterand / Vriezenveens echtpaar brengt eerste gospel cd uit

Vriezenveens echtpaar brengt eerste gospel cd uit

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Bram en Janine achter de vleugel in de Ontmoetingskerk waar ze gaan optreden.
   Fotograaf

  VRIEZENVEEN - De eerste gospel-cd van Bram en Janine Lemans is klaar. Vrolijk kijken de twee vanaf de foto op de hoes de wereld in. Het stel heeft alle reden om blij te zijn. Dat is in het verleden wel eens anders geweest. De cd met de titel 'Kwetsbaar' wordt gepresenteerd tijdens een concert op zaterdag 3 september vanaf 16.00 uur in de kerk aan de Schout Doddestraat 1 in Vriezenveen. 

   

  Al mijn negatieve gevoelens verdwenen

  Bram en Janine zijn diepgelovige mensen. God is hun steun en toeverlaat en daar zijn ze eerlijk en oprecht over.
  Minstens zo eerlijk en oprecht is Janine Lemans over haar eigen geschiedenis. De goedlachse Brabantse is niet altijd vrolijk en gelukkig geweest. „Een groot deel van mijn leven was compleet zwart. Alles stond altijd in het teken van de dood. Ik wilde dood en ik vond mezelf niets waard. En God? Die kon volgens mij niet goed zijn.”

  Stoornis
  Zonder al te veel pauzes schetst ze haar relaas. Van misbruik en pesterijen tot kwelgeesten in haar hoofd en zelfverminking tot zelfmoordpogingen; ze heeft maar weinig niet ondervonden. Psychisch zit ze in haar jongere jaren aan de grond. Doktoren constateren een borderlinestoornis en ze gaat de psychiatrische mallemolen in, op zoek naar een greintje blijdschap in haar leven. Het baat niet of nauwelijks. Janines kijk op het leven blijft pikzwart. Tot een vriendin haar zegt dat God wel degelijk liefde is.

  Jezus
  In een ultieme poging om ziel en lijf te redden, bezoekt ze een speciale dienst in Leiderdorp. „Daar ontmoette ik Jezus en ervaarde ik God. Al mijn negatieve gevoelens verdwenen. Eigenlijk direct. En ze zijn ook nooit meer teruggekomen.”

  Genezen
  Janine is er heilig van overtuigd dat ze daar genezen is van haar borderline. „Dat klinkt ongelofelijk en misschien is dat zo. Wij zien het als een wonder. Mijn psycholoog was kritisch, maar kon er weinig anders van maken.”

  Boekje
  Dat is nu al flink wat jaren geleden. In de tussentijd schreef Janine er een boekje, over dat in 2013 verscheen. „Want de verwerking begon pas na die dienst. Je moet niet denken dat je direct overal vanaf bent, als je zoiets hebt meegemaakt. Zo werkt het niet. Je moet ervoor bidden en ervoor werken. Dat blijft ook zo.”

  Samen
  Samen met haar man zoekt ze dat werk voor een deel in de muziek, met 'Kwetsbaar' als eerste resultaat. „Ik ben al jaren actief als organist in de Ontmoetingskerk”, zegt Bram. „En sinds enige tijd zijn we steeds meer samen gaan doen. Zo is het balletje gaan rollen. Uiteindelijk konden we bij vrienden van ons in de studio terecht. Daar hebben we de cd met een strakke tijdsplanning gemaakt, omdat we er echt iets van wilde maken.”

  Gospel
  Het echtpaar stopt veel van zichzelf in de muziek en teksten. „De muziek is pure gospel, met misschien in de vorm van het liedje over Kees een wat luchtigere uitzondering. Ons hart ligt echt in die gospelhoek. Die wereld kennen we.”

  Belangrijk is het aanhoudende geloof in wonderen. Janine heeft immers al zo’n wonder mogen ervaren. „Het lied 'Overgave' gaat daarover. Helaas kunnen Bram en ik geen kinderen krijgen. Maar toch blijven we bidden, hopen en in dit geval zingen. Dat we geloven. Geloven in dat wonder. Dat we misschien toch ooit een kindje mogen verwelkomen.”

  Een deel van de opbrengst van de cd gaat naar de Stichting Pan de Vida. De Nederlandse stichting zet zich in voor kansarme kinderen in Peru.