article
1.6090767
VRIEZENVEEN - De leerlingen Joyce Jansen Smit en Merle Companjen van scholengemeenschap Het Noordik in Vriezenveen hebben woensdagmiddag 8 juni in de finale van de 'IRun2BFit-menu' finale goede sier gemaakt. De twee hebben de jury laten genieten van een gezonde pizza en een gezond toetje, dat ze zelf hadden bedacht. Joyce en Merle maakten de gerechten zelf klaar in de kookstudio van het Zwolse drie sterren restaurant De Librije. De winst ging echter net aan hun neus voorbij.
Vriezenveense scholieren oogsten lof en hulde in kookfinale
VRIEZENVEEN - De leerlingen Joyce Jansen Smit en Merle Companjen van scholengemeenschap Het Noordik in Vriezenveen hebben woensdagmiddag 8 juni in de finale van de 'IRun2BFit-menu' finale goede sier gemaakt. De twee hebben de jury laten genieten van een gezonde pizza en een gezond toetje, dat ze zelf hadden bedacht. Joyce en Merle maakten de gerechten zelf klaar in de kookstudio van het Zwolse drie sterren restaurant De Librije. De winst ging echter net aan hun neus voorbij.
http://www.tubantia.nl/regio/almelo-en-omgeving/twenterand/vriezenveense-scholieren-oogsten-lof-en-hulde-in-kookfinale-1.6090767
2016-06-08T14:48:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6090783.1465397293!image/image-6090783.jpg
Overijssel,Twenterand,Vriezenveen,Gezondheid,Lokaal Thema TT,Onderwijs en wetenschap,Sociaal en maatschappij,Sport,De Librije Zwolle,Het Noordik Vriezenveen,IRun2BFit
Twenterand
Home / Regio / Almelo en omgeving / Twenterand / Vriezenveense scholieren oogsten lof en hulde in kookfinale

Vriezenveense scholieren oogsten lof en hulde in kookfinale

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Joyce Jansen Smit (rechts) en Merle Companjen druk aan het koken tijdens de finale in de kookstudio van drie sterren-restaurant De Librije.
      Fotograaf
    VRIEZENVEEN -  De leerlingen Joyce Jansen Smit en Merle Companjen van scholengemeenschap Het Noordik in Vriezenveen hebben woensdagmiddag 8 juni in de finale van de 'IRun2BFit-menu' finale goede sier gemaakt. De twee hebben de jury laten genieten van een gezonde pizza en een gezond toetje, dat ze zelf hadden bedacht. Joyce en Merle maakten de gerechten zelf klaar in de kookstudio van het Zwolse drie sterren restaurant De Librije. De winst ging echter net aan hun neus voorbij. 
    De groentepizza ziet er super uit, maar er had nog iets meer groente op gemogen

    De overwinning ging naar de leerlingen van het Koningin Wilhelmina College uit Culemborg met een heel uitgebreide pastamaaltijd met de naam 'Spaghetti Sportiva Bianca di Salsa'.

    Joyce en Merle van Het Noordik hadden als een van de weinige finalisten een volwaardige maaltijd bereid. De jury kon die inspanningen wel waarderen: ''Jullie groentenpizza zag er super uit. Eén kritisch puntje: de pizza bevatte toch nog te weinig groente. Maar dat was dan ook het enige.'' 

    Tijdsdruk
    De scholieren begonnen om 13.30 uur met koken en vervolgens moesten zij hun gerecht(en) om 15.00 uur aan de jury presenteren.  De tijdsdruk was voor beide 14-jarige meiden het grootst omdat zij als eerste een presentatie voor de jury moesten houden. Een jury die bestond uit een diëtiste en een chefkok van De Librije. 

    Leefstijl
    IRun2BFit is een project om een gezondere leefstijl onder jongeren te promoten. Onder de noemer IRun2BFit liepen vrijdag 3 juni alle tweedejaars leerlingen van Het Noordik Vriezenveen al mee met de 5 kilometer op de Twenterandrun. In totaal kwamen 160 scholieren en achttien docent aan het vertrek van deze hardloopwedstrijd.

    Beste
    Joyce en Merle hebben eerder hun recepten thuis uitgeprobeerd. Dit menu is vervolgens als beste van Het Noordik Vriezenveen verkozen en opgestuurd daar de commissie voor de landelijke finale. Deze commissie heeft vervolgens het menu van de meiden uitgekozen om door te laten gaan naar de finale in de Librije.