article
1.6513401
VROOMSHOOP - Een niet nader genoemde marktpartij zou zonder kosten willen uitzoeken of De Zandstuve in Vroomshoop een geschikte locatie is voor een overdekt zwembad. Te laat, stelt het college van Twenterand.
VVD betreurt afwijzen onderzoek naar Zandstuve als zwembadlocatie
VROOMSHOOP - Een niet nader genoemde marktpartij zou zonder kosten willen uitzoeken of De Zandstuve in Vroomshoop een geschikte locatie is voor een overdekt zwembad. Te laat, stelt het college van Twenterand.
http://www.tubantia.nl/regio/almelo-en-omgeving/twenterand/vvd-betreurt-afwijzen-onderzoek-naar-zandstuve-als-zwembadlocatie-1.6513401
2016-10-10T13:54:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6513469.1476107565!image/image-6513469.jpg
Overijssel,Twenterand,Vroomshoop,Lokaal Thema TT,Sociaal en maatschappij,Politiek Lokaal TT,sportwethouder Martha van Abbema,zwembaden,De Zandstuve,Chris Walraven,VVD Twenterand
Twenterand
Home / Regio / Almelo en omgeving / Twenterand / VVD betreurt afwijzen onderzoek naar Zandstuve als zwembadlocatie

VVD betreurt afwijzen onderzoek naar Zandstuve als zwembadlocatie

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Openluchtzwembad De Zandstuve in Vroomshoop.
   Fotograaf

  VROOMSHOOP - Een niet nader genoemde marktpartij zou zonder kosten willen uitzoeken of De Zandstuve in Vroomshoop een geschikte locatie is voor een overdekt zwembad. Te laat, stelt het college van Twenterand.

   

  Formeel heeft de wethouder gelijk, maar veel bewoners willen wel een overdekt bad bij De Zandstuve

  Het aanbod om de vooralsnog onbekende partij de gelegenheid te geven uit te zoeken waarom De Zandstuve een goede plek zou zijn voor een overdekt bad, komt uit de koker van de VVD Twenterand. De partij van raadslid Chris Walraven stelt dat het gaat om een ‘betrouwbare marktpartij’. En die partij denkt dat het haar lukt om binnen de gestelde kaders - een jaarlijks exploitatietekort op de baden van maximaal 650.000 euro - een overdekt bad te kunnen ontwikkelen op de locatie De Zandstuve.

  Vriezenveen
  Voor sportwethouder Martha van Abbema is het aanbod mosterd na de maaltijd. Er wordt momenteel weliswaar een zogeheten ‘marktconsultatie’ uitgevoerd, maar alleen naar de bouw van een multifunctioneel sportcomplex (inclusief overdekt zwembad) op de locatie van het huidige sportaccommodatie De Stamper Vriezenveen-Zuid en op de locatie Vriezenveen-Noord. Want dat is immers de opdracht van de gemeenteraad.

  Formeel
  „En daarin heeft de wethouder formeel helemaal gelijk”, beseft ook raadslid Walraven. „Maar uit de discussies over de zwembaden weten we ook dat veel inwoners locatie De Zandstuve heel geschikt vinden om naast het bestaande openluchtbad ook een overdekt bad te laten bouwen.”
  De betrokken marktpartij zou volgens de VVD alleen in actie komen, wanneer het daar opdracht toe krijgt van het college van burgemeester en wethouders.