article
1.6660089
WIERDEN - Café Stiefkwartier in Wierden hoeft niet dicht. Er zijn geen harde feiten over misstanden en overtredingen in het horecabedrijf.
Café Stiefkwartier in Wierden mag openblijven
WIERDEN - Café Stiefkwartier in Wierden hoeft niet dicht. Er zijn geen harde feiten over misstanden en overtredingen in het horecabedrijf.
http://www.tubantia.nl/regio/almelo-en-omgeving/wierden/caf%C3%A9-stiefkwartier-in-wierden-mag-openblijven-1.6660089
2016-11-20T08:09:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6660098.1479559082!image/image-6660098.jpg
Wierden
Home / Regio / Almelo en omgeving / Wierden / Café Stiefkwartier in Wierden mag openblijven

Café Stiefkwartier in Wierden mag openblijven

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  WIERDEN - Café Stiefkwartier in Wierden hoeft niet dicht. Er zijn geen harde feiten over misstanden en overtredingen in het horecabedrijf.

  Het café aan de Burgemeester Warnaarsstraat raakte in september in opspraak omdat de vestiging in Hengelo op last van de burgemeester aldaar moest sluiten. Daar werd, volgens processen-verbaal en rapporten van politie en stadstoezicht, aangetoond dat er sprake was van alcohol schenken aan minderjarigen, overlast van dronken bezoekers en het overtreden van de sluitingstijden. Ook het niet aanwezig zijn van een leidinggevende in het café in Hengelo, was een argument om de zaak hier te sluiten.

  Klachten
  Ook over de vestiging van Stiefkwartier in Wierden kwamen klachten. ‘Hengelose’ problemen zouden zich ook voordoen in Wierden. De gemeente Wierden besloot daarop onderzoek in te stellen. Daarbij kwamen verhalen over misstanden naar voren, maar kwamen geen harde feiten of bewijzen op tafel. En zo lang die er niet zijn, is er volgens de gemeente Wierden geen reden om op te treden.

  Gesprekken met uitbater
  De gemeente heeft wel met de uitbater van Stiefkwartier in Wierden gesprekken gevoerd. Inmiddels zijn er minderjarigen ingezet, die in het geheim alle horecabedrijven in Wierden bezoeken, waaronder ook Stiefkwartier. Die zogeheten mystery guests proberen alcohol te kopen. Op basis van de uitkomsten van die bezoeken kunnen gemeente en politie direct optreden.