article
1.6126279
WIERDEN - Winkelen in Wierden lijdt verlies door rommelige boekhouding en niet- betaald belastinggeld. Nieuw bestuur wil snel schoon schip maken.
Financieel rommeltje bij Wierdense winkeliersvereniging
WIERDEN - Winkelen in Wierden lijdt verlies door rommelige boekhouding en niet- betaald belastinggeld. Nieuw bestuur wil snel schoon schip maken.
http://www.tubantia.nl/regio/almelo-en-omgeving/wierden/financieel-rommeltje-bij-wierdense-winkeliersvereniging-1.6126279
2016-06-21T11:57:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6126280.1466510269!image/image-6126280.JPG
Wierden,Benoeming,Economie,Arbeid,Beroep,Winkeliersvereniging,Centrum,hermes
Wierden
Home / Regio / Almelo en omgeving / Wierden / Financieel rommeltje bij Wierdense winkeliersvereniging

Financieel rommeltje bij Wierdense winkeliersvereniging

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het centrum van Wierden.
   Fotograaf
  WIERDEN - Winkelen in Wierden lijdt verlies door rommelige boekhouding en niet- betaald belastinggeld. Nieuw bestuur wil snel schoon schip maken.

  WIERDEN - De financiële situatie van winkeliersvereniging Winkelen in Wierden (WiWi) is een rommeltje. Dat is de eerste conclusie van het nieuwe bestuur na een grondige controle van de boekhouding. Uit de jaarrekening over 2014 en 2015 blijkt bovendien een verlies van enkele duizenden euro's.

  "Ongelofelijk knullig en zorgelijk", noemt de kersverse voorzitter Joost Wegink de fouten die zijn gemaakt. "Laat duidelijk zijn dat de kascommissie nog altijd bezig is om alles op een rijtje te zeggen. Waar en hoe het precies is misgegaan, is nu nog erg lastig te benoemen."

  Wel wil Wegink kwijt dat het probleem voornamelijk in de afdracht van belastingen schuilt. "Over sommige bedragen is wel btw betaald en over andere niet. Dus zitten we nu met de belastingdienst om tafel, om dat duidelijk te krijgen. We moeten nog een en ander terugbetalen."

  Verhalen dat voormalige bestuursleden een greep in de kas hebben gedaan, wijst Wegink resoluut van de hand. "Dat is niet aan de orde. Er is wel geschoven met budgetten en dat is, ondanks goede bedoelingen, natuurlijk nooit echt een goed idee. Maar er is dus geen sprake van dat er aangifte moet worden gedaan."

  Er kleeft een aantal logische gevolgen aan het wanbeleid. Zo is de portemonnee de komende tijd een stuk krapper. "De moederdagactie van dit jaar was bijvoorbeeld wel betaald. Maar de vaderdagactie van afgelopen week hebben we op poten kunnen zetten met behulp van ondernemers die zich belangeloos hebben ingezet", legt Wegink uit.

  Momenteel is het nieuwe bestuur - voorzitter Wegink (Kaas & Smaak), vice-voorzitter Eelco Koop (Etos), secretaris Michelle Lesscher (Van den Broeke), penningmeester Bernadet Wessel (Poulier René Wessel) en bestuurslid Hans Welling (Café Hansie) - druk met een begroting voor komende tijd. "Dat betekent wel dat we sommige geplande activiteiten nog eens onder de loep nemen en die misschien heroverwogen moeten worden."

  Wegink geeft toe dat hij niet direct fluitend aan zijn taken als voorzitter begon. "Na het afscheid van de vorige bestuursleden heb ik me wel een paar keer achter de oren gekrabt. Uiteindelijk heb ik het toch gedaan. Want hoewel de situatie zorgwekkend is, zie ik wel ruimte voor verbetering. Het is niet onoverkomelijk."

  Bovendien zijn er ook positieve ontwikkelingen in het centrum van Wierden. Zo opende vorige week nog de nieuwe cafetaria en lunchroom Carré de deuren. "We kijken dan ook positief naar de toekomst", zegt de voorzitter.

  Het bestuur presenteert de toekomstplannen tijdens de algemene ledenveragdering in september.