article
1.6462331
WIERDEN - De gehandicapte Boaz Post uit Wierden zit zonder vervoer, nadat de bus van zijn ouders total loss is verklaard.
Gezin uit Wierden ontwricht na ongeval met bus
WIERDEN - De gehandicapte Boaz Post uit Wierden zit zonder vervoer, nadat de bus van zijn ouders total loss is verklaard.
http://www.tubantia.nl/regio/almelo-en-omgeving/wierden/gezin-uit-wierden-ontwricht-na-ongeval-met-bus-1.6462331
2016-09-29T07:48:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6462372.1475135075!httpImage/image-6462372.jpg
Wierden,Gehandicapte,Gezin
Wierden
Home / Regio / Almelo en omgeving / Wierden / Gezin uit Wierden ontwricht na ongeval met bus

Gezin uit Wierden ontwricht na ongeval met bus

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Rolstoelbus
   Titel
   Rolstoelbus
   Beschrijving
   Boaz Post kan niet meer met zijn ouders Christiaan en Marjolein, zus Talitha en broertje Juda op stap nu hun bus total loss is verklaard.
   Fotograaf
  WIERDEN - De gehandicapte Boaz Post uit Wierden zit zonder vervoer, nadat de bus van zijn ouders total loss is verklaard.

  De bus - bestuurd door een vriend van het gezin -  raakte enkele weken geleden betrokken bij een ongeval op de N36. De families hadden van auto geruild. De bus is na het ongeval niet meer te gebruiken.

  Zonder vervoer
  Afgezien van de emotionele impact zit het gezin Post nu met een probleem. Zoon Boaz zit zonder vervoer. „Ik heb verschillende schade-experts gesproken en het komt erop neer dat ik op zoek moet naar een nieuwe bus”, vertelt vader Cristiaan Post. „Van de dagwaarde van de verzekering kan ik wel een oude bus kopen, maar geen recente. Boaz wordt steeds zwaarder en daarom zijn we aangewezen op een til-systeem. We hadden er nog mee willen wachten, maar nu worden we gedwongen dat eerder aan te schaffen. Het zijn hogere kosten dan we kunnen opbrengen, zeker omdat ik op dit moment geen werk heb.”

  Gehandicapt
  Boaz is vanwege een stofwisselingsziekte zwaar gehandicapt en daarom is het gezin aangewezen op een busje als vervoermiddel. De 10-jarige jongen is volledig zorgafhankelijk. Het vervoer naar het Kinderdagcentrum De Lemenkorf in Almelo gebeurt nu elke dag per taxi. Vader of moeder bracht Boaz sowieso één keer per week zelf om contact te houden met school en andere ouders en kinderen. "Ons gezin is ontwricht. We kunnen niet meer met z'n allen op stap."

  Facebookactie
  Vrienden van het gezin Post beginnen een Facebookactie om geld in te zamelen voor een nieuwe bus. De pagina Bus voor Boaz is al gemaakt en de actie begint naar verwachting morgen.