article
1.6393850
WIERDEN - Wierdenaren krijgen aan het loket in het gemeentehuis niet altijd duidelijk antwoord op hun vragen. Dat moet beter, vindt de politiek.
Politiek Wierden: ‘Inwoners beter informeren’
WIERDEN - Wierdenaren krijgen aan het loket in het gemeentehuis niet altijd duidelijk antwoord op hun vragen. Dat moet beter, vindt de politiek.
http://www.tubantia.nl/regio/almelo-en-omgeving/wierden/politiek-wierden-inwoners-beter-informeren-1.6393850
2016-09-15T09:29:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6393864.1473931607!httpImage/image-6393864.jpg
Wierden,Bestemmingsplan,Wethouder
Wierden
Home / Regio / Almelo en omgeving / Wierden / Politiek Wierden: ‘Inwoners beter informeren’

Politiek Wierden: ‘Inwoners beter informeren’

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • informatie
   Titel
   informatie
   Fotograaf

  WIERDEN - Wierdenaren krijgen aan het loket in het gemeentehuis niet altijd duidelijk antwoord op hun vragen. Dat moet beter, vindt de politiek.

   

  Inwoners van de gemeente Wierden melden zich geregeld met vragen over bestemmingsplannen bij het loket van het gemeentehuis. Volgens gemeenteraadsleden krijgen zij lang niet altijd duidelijk antwoord: de communicatie tussen front- en backoffice verloopt niet goed. Dat leidt vervolgens tot een hoop onbegrip bij burgers.

  Onrust

  Dat gebeurde bij een beoogde woningbouwlocatie aan de Nijverdalsestraat (vlak bij de rotonde met de 3e Esweg). Diverse grondeigenaren probeerden in het verleden een bouwvergunning te krijgen voor deze locatie en buren wilden grond kopen als tuin, maar dat werd allemaal geweigerd. Dat het college nu in principe wel wil meewerken aan een bouwplan heeft tot een hoop onrust geleid in de buurt.

  Gelijk

  Wethouder Dianne Span vindt dat de gemeente de koninklijke weg heeft gevolgd. „We zijn over gevoeligheden in gesprek gegaan met bewoners. We behandelen iedereen gelijk, het is niet zo dat de een wel en de ander niet iets voor elkaar krijgt.” Volgens haar is het een illusie te denken dat dit soort bestemmingsplanwijzigingen in de toekomst zonder fouten of moeilijkheden zullen verlopen. Wel moet voortaan duidelijk worden aangegeven wat de verschilllen zijn bij een wijziging in zo’n plan.