article
1.6383365
ROSSUM - De Stichting Stop Afvalwater Twente gaat formeel bezwaar aantekenen tegen de hervatting van de afvalwaterinjecties in de Twentse bodem, zo kondigt voorzitter Freddy Mensink aan.
Bezwaar tegen opnieuw injecteren afvalwater in Twente
ROSSUM - De Stichting Stop Afvalwater Twente gaat formeel bezwaar aantekenen tegen de hervatting van de afvalwaterinjecties in de Twentse bodem, zo kondigt voorzitter Freddy Mensink aan.
http://www.tubantia.nl/regio/bezwaar-tegen-opnieuw-injecteren-afvalwater-in-twente-1.6383365
2016-09-13T08:56:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.5338328.1444895145!image/image-5338328.jpg
afvalwater,Stop Afvalwater Twente,NAM
Regio
Home / Regio / Bezwaar tegen opnieuw injecteren afvalwater in Twente

Bezwaar tegen opnieuw injecteren afvalwater in Twente

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ROSSUM - De Stichting Stop Afvalwater Twente gaat formeel bezwaar aantekenen tegen de hervatting van de afvalwaterinjecties in de Twentse bodem, zo kondigt voorzitter Freddy Mensink aan.

  Het bezwaar richt zich tegen de heringebruikname van de leiding voor het afvalwater, dat van Schoonebeek naar Twente wordt gepompt. Volgens Mensink zijn de transportleidingen weliswaar vernieuwd, maar is er aan de injectiepijpen niets veranderd.

  Bovendien zijn de omstandigheden gewijzigd, zegt Mensink. Er liggen nu alternatieven. Ook de commissie Milieu en Energie van de provincie buigt zich morgen over een mogelijk bezwaarschrift.

  Geen datum
  De NAM heeft intussen nog geen datum waarop dat injecteren weer gaat plaatsvinden. Eerder meldde minister Kamp van Economische Zaken dat de NAM half september de oliewinning in Schoonebeek weer zou opstarten. Als dat inderdaad het geval is, zal de injectie van afvalwater, dat bij deze oliewinning vrijkomt, nog later plaatsvinden. Het opstarten van de oliewinning gaat namelijk niet meteen gepaard met waterinjectie.

  "We zullen eerst het veld moeten opwarmen, voordat het hele proces op gang komt. Zodra de olie dan begint te stromen, gaat het water ook weer richting de waterinjectieputten", aldus een woordvoerster van de NAM.

  Debat
  CDA-Tweede Kamerlid Agnes Mulder heeft minister Kamp gevraagd met de Kamer in debat te gaan voordat het injecteren wordt hervat. Dat gebeurt donderdag, in de vaste kamercommissie voor Economische Zaken.

  Volgens Mensink zijn de transportleidingen vernieuwd, maar is aan de injectiepijpen niets veranderd