article
1.6474336
BORNE - Niet alleen twee splinternieuwe rode bussen van een ton per stuk, maar ook nieuwe pakken en handschoenen voor de duikers. Het leek wel Sinterklaas vrijdagmiddag bij de Brandweer Twente.
Duikers van de brandweer Twente in het nieuw
BORNE - Niet alleen twee splinternieuwe rode bussen van een ton per stuk, maar ook nieuwe pakken en handschoenen voor de duikers. Het leek wel Sinterklaas vrijdagmiddag bij de Brandweer Twente.
http://www.tubantia.nl/regio/duikers-van-de-brandweer-twente-in-het-nieuw-1.6474336
2016-10-01T07:15:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6474343.1475306002!httpImage/image-6474343.jpg
Borne,Brandweer
Regio
Home / Regio / Duikers van de brandweer Twente in het nieuw

Duikers van de brandweer Twente in het nieuw

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Brandweer Twente heeft een nieuwe duikuitrusting gekregen
   Fotograaf
  BORNE - Niet alleen twee splinternieuwe rode bussen van een ton per stuk, maar ook nieuwe pakken en handschoenen voor de duikers. Het leek wel Sinterklaas vrijdagmiddag bij de Brandweer Twente.
  Je merkt dat het soepeler en een stuk lichter is. Dat is onder water een voordeel

  Na bijna vijftien jaar is het materieel van de twee duikploegen van de Brandweer Twente vervangen. De twee nieuwe bussen zijn ruimer, beter aangepast aan de duikers en hebben speciale stoelen om de luchtflessen makkelijk om te hangen.

  Flexibeler
  Tot de nieuwe uitrusting horen ook nieuwe duikpakken. Het nieuwe pak van Viking is een stuk dunner en flexibeler dan het oude van Otter. Daardoor is het ook makkelijker aan te trekken, toch altijd een hele klus onderweg naar de onheilsplek. Aan brandweerman Rob Oogjes de eer om het nieuwe pak uit de verpakking te halen en te proberen. „Je merkt gelijk dat het soepeler en een stuk lichter is. Dat is onder water een voordeel. Je kunt er makkelijker mee manoeuvreren.” Zijn collega Steven Grobbink wijst op de nieuwe handschoenen. „Die zijn een stuk dunner. Je kunt voelen wat je vastpakt.” Wel zo handig in de doorgaans troebele Twentse wateren.

  Lood
  Nieuw is ook dat het lood, nodig om niet naar boven te drijven, niet in een gordel zit, maar is opgeborgen in zakjes op de heupen. Ook dat vergroot de bewegelijkheid. Prachtig spul, vindt Oogjes. „We zijn er heel blij mee. Maar laten we hopen dat we het zo weinig mogelijk hoeven te gebruiken...” Komende dinsdag wordt er voor het eerst in het water geoefend met de pakken.