article
1.6132712
ENSCHEDE - Directeur Nicolas Mansfield van de Nederlandse Reisopera hoopt dat Groot-Brittanië in de Europese Unie blijft. Donderdag mogen alle Britten naar de stembus om over de zogenoemde ‘Brexit’ te stemmen.
Audio | Britse Enschedeër: 'Brexit zal Enschede ook raken'
ENSCHEDE - Directeur Nicolas Mansfield van de Nederlandse Reisopera hoopt dat Groot-Brittanië in de Europese Unie blijft. Donderdag mogen alle Britten naar de stembus om over de zogenoemde ‘Brexit’ te stemmen.
http://www.tubantia.nl/regio/enschede-en-omgeving/enschede/audio-britse-enschede%C3%ABr-brexit-zal-enschede-ook-raken-1.6132712
2016-06-23T12:39:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6132722.1466685164!image/image-6132722.jpg
Enschede,EU,Europese Unie,Groot-Brittannië,stemmen,Brexit,Nicolas Mansfield,video
Enschede
Home / Regio / Enschede en omgeving / Enschede / Audio | Britse Enschedeër: 'Brexit zal Enschede ook raken'

Audio | Britse Enschedeër: 'Brexit zal Enschede ook raken'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Nicolas Mansfield in de Grolsch Veste
   Fotograaf
  ENSCHEDE - Directeur Nicolas Mansfield van de Nederlandse Reisopera hoopt dat Groot-Brittanië in de Europese Unie blijft. Donderdag mogen alle Britten naar de stembus om over de zogenoemde ‘Brexit’ te stemmen.

  De Enschedeër met Britse roots mag zelf niet stemmen, omdat hij inmiddels langer dan 15 jaar niet vast in Engeland woont. Wel probeert hij anderen over te halen tegen een ‘Brexit’. “We moeten samen problemen oplossen en er niet van weglopen,” aldus Mansfield.

  Verkeerde motieven/argumenten
  De directeur is het ook niet eens met de argumenten die de voorstanders van de ‘vertrek-campagne’ gebruiken. “Sommigen willen alleen maar ten koste van Cameron de nieuwe Prime Minister worden. Anderen gebruiken alleen maar argumenten als immigratie-angst , terrorisme en dergelijke.” Die argumenten acht Mansfield emotioneel, maar ze reflecteren niet de waarheid vindt hij.

  Brexit raakt Enschede
  De Britse Enschedeër vindt het van cruciaal belang dat Groot-Brittanië de Europese Unie niet verlaat. Een ‘Brexit’ zou namelijk ook de Nederlandse Reisopera kunnen hinderen. “Buiten de EU moet de reisopera met andere regels werken, terwijl wij binnen Europa vrij kunnen bewegen. Als Engeland een paar eeuwen teruggaat in de tijd en de EU verlaat dan wordt optreden in Engeland lastig, en in sommige gevallen onmogelijk.”

  “Stem tegen Brexit”
  Mansfield roept de Britten dan ook op hun ‘verstand te gebruiken’, in plaats van te luisteren naar ‘verouderde emoties’. “Het is 2016, kom op nou.” De Britten kunnen tot 12 uur (Nederlandse tijd) stemmen. Vrijdag volgt de uitslag van het referendum. TV Enschede FM sprak met Nicolas Mansfield over een potentiële Brexit. Beluister het gesprek hieronder terug. 

  © Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM