article
1.6671252
ENSCHEDE - De Bothoven moet in de toekomst een zelfvoorzienende en energieneutrale wijk worden. Sterker nog: de duurzaamste wijk van Enschede.
Audio | Europese subsidie voor klimaatneutrale wijk in Enschede
ENSCHEDE - De Bothoven moet in de toekomst een zelfvoorzienende en energieneutrale wijk worden. Sterker nog: de duurzaamste wijk van Enschede.
http://www.tubantia.nl/regio/enschede-en-omgeving/enschede/audio-europese-subsidie-voor-klimaatneutrale-wijk-in-enschede-1.6671252
2016-11-23T08:42:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.4316885.1397563698!image/image-4316885.jpg
Enschede,subsidie,bothoven,Energie,video
Enschede
Home / Regio / Enschede en omgeving / Enschede / Audio | Europese subsidie voor klimaatneutrale wijk in Enschede

Audio | Europese subsidie voor klimaatneutrale wijk in Enschede

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ENSCHEDE - De Bothoven moet in de toekomst een zelfvoorzienende en energieneutrale wijk worden. Sterker nog: de duurzaamste wijk van Enschede.

  Op zich is die gedachte niet nieuw, maar wel dat de gemeente nu van de Europese Investeringsbank een subsidie van 680.000 euro heeft gekregen om uit te zoeken hoe Enschede die doelstelling wil behalen.

  Plan
  De aanvraag voor de Europese duurzaamheidssubsidie dateert al van april 2015. Samen met de provincie en de vier andere grote steden in Overijssel is aanspraak gemaakt op een bedrag van 2,6 miljoen euro. Dit wordt gebruikt voor de voorbereidingskosten (bijvoorbeeld onderzoeken) voor de verduurzaming van gemeentelijke gebouwen, woningen en kantoren en de aanleg van drie warmtenetten.

  Het Enschedese deel van de subsidie richt zich op De Bothoven. Een deel van de bijna zeven ton wordt gebruikt om te onderzoeken hoe het al bestaande warmtenet in de wijk nog duurzamer kan worden gemaakt.

  Onderzoek
  Het andere deel had moeten worden ingezet voor onderzoek naar duurzame woningen."Maar het heeft lang geduurd voordat de subsidieaanvraag is gehonoreerd", zegt woordvoerder Arnoud Siekmans van de gemeente Enschede. Volgens hem zijn de woningcorporaties De Woonplaats en Domijn, de gemeentelijke partners in De Bothoven, inmiddels al begonnen met onderzoek omdat er via een andere weg fondsen zijn gevonden.

  TV Enschede sprak met Arnoud Siekmans, woordvoerder van de gemeente. Beluister het hieronder.
   

  © Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM