article
1.6315052
ENSCHEDE - Een lied schrijven voor je idool, dat is niet uniek. Maar het ook nog opnemen in een echte studio en overhandigen aan de ster zelf? Dat hoogstwaarschijnlijk wel. Het is het verhaal van de 16-jarige Loes ten Den uit Enschede en haar vriendinnen Lois Bom uit Den Haag en Julia Wooning uit Ureterp (beide 14).
Audio | Loes (16) uit Enschede neemt lied op over en voor idool Ilse DeLange
ENSCHEDE - Een lied schrijven voor je idool, dat is niet uniek. Maar het ook nog opnemen in een echte studio en overhandigen aan de ster zelf? Dat hoogstwaarschijnlijk wel. Het is het verhaal van de 16-jarige Loes ten Den uit Enschede en haar vriendinnen Lois Bom uit Den Haag en Julia Wooning uit Ureterp (beide 14).
http://www.tubantia.nl/regio/enschede-en-omgeving/enschede/audio-loes-16-uit-enschede-neemt-lied-op-over-en-voor-idool-ilse-delange-1.6315052
2016-08-30T05:58:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6315160.1472509332!image/image-6315160.JPG
Enschede,video
Enschede
Home / Regio / Enschede en omgeving / Enschede / Audio | Loes (16) uit Enschede neemt lied op over en voor idool Ilse DeLange

Audio | Loes (16) uit Enschede neemt lied op over en voor idool Ilse DeLange

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Ilse DeLange met Loes ten Den (links) en de twee andere fans die een nummer voor haar schreven.
  • Afbeelding
  ENSCHEDE - Een lied schrijven voor je idool, dat is niet uniek. Maar het ook nog opnemen in een echte studio en overhandigen aan de ster zelf? Dat hoogstwaarschijnlijk wel. Het is het verhaal van de 16-jarige Loes ten Den uit Enschede en haar vriendinnen Lois Bom uit Den Haag en Julia Wooning uit Ureterp (beide 14).

  De meiden kennen elkaar, omdat ze groot fan zijn van Ilse DeLange. „We komen bij veel concerten van Ilse en The Common Linnets, waarin ze zingt. En omdat we alle drie helemaal gek zijn van haar is er een echte vriendschap ontstaan. Nu zitten we ook met fans in speciale WhatsAppgroepen.”

  Gitaar cadeau van idool
  Een jaar geleden kreeg Ten Den na een concert in Enschede een gitaar van haar idool. „Ik mocht backstage komen en kreeg een gesigneerde gitaar. Ik had toen nog maar twee maanden gitaarles, maar speelde wel een liedje en Ilse zong mee. Heel gaaf.”

  Enschede FM sprak met Loes ten Den. Beluister het fragment hier.
  'Ze is lief en positief'
  Toen Loes, Lois en Julia onlangs met elkaar afspraken, kwamen ze op het idee om Ilse te bedanken. Voor de muziek, maar ook voor de mooie momenten samen. „We hebben Ilse een aantal keren ontmoet en ze is echt heel lief en positief. Daarom wilden we een liedje voor haar schrijven.” Inmiddels was het gitaarspel van Loes flink verbeterd en na een middagje schaven aan de tekst en de muziek, was het nummer All for you geboren, een countrynummer in de stijl van Ilse zelf.

  Het is niet alleen voor haar, het gaat ook over haar. Vooral de tekst It’s more than just your music, it’s also who you are (het is meer dan alleen je muziek, het is ook om hoe je bent, red.) vind ik mooi. Het is heel persoonlijk.”

  Studio
  En het bleef niet bij zingen op de slaapkamer. Enkele weken geleden doken de drie vriendinnen de studio in en namen het nummer op. Ze lieten een aantal cd’s maken, waarvan het eerste exemplaar natuurlijk werd overhandigd aan Ilse DeLange zelf. „Dat was een paar dagen geleden. We hebben nog geen reactie gehad, maar hopen natuurlijk dat ze het mooi vindt.” In het hoesje van de cd zit een boekje met daarin een persoonlijke boodschap aan de Almelose zangeres. ‘We willen je bedanken voor alles wat je voor ons betekent. Je helpt mensen enorm met je prachtige liedjes en lieve woorden.’

  Nog maar het begin
  Maar wie denkt dat de muzikale carrière van de drie vriendinnen stopt na een liedje voor hun idool, heeft het mis. Als het aan de meiden zelf ligt, tenminste. „We hopen dat veel mensen het liedje gaan luisteren. En daarna willen we graag nog een nummer opnemen en kijken wat we kunnen bereiken. Al is het nu nog wel lastig, want we wonen niet bij elkaar in de buurt.”

  Wie All for you wil horen, hoeft geen cd te kopen. Het liedje staat op YouTube en is onder meer te beluisteren via Spotify en iTunes.

  foto

  Loes ten Den. Foto: Reinier van Willigen