article
1.6593008
ENSCHEDE - De eerste F16-shelter op de voormalige vliegbasis wordt verbouwd tot kantoor en werkplaats voor Dynteq.
Eerste F-16 bunker op voormalige vliegbasis Twenthe wordt kantoor
ENSCHEDE - De eerste F16-shelter op de voormalige vliegbasis wordt verbouwd tot kantoor en werkplaats voor Dynteq.
http://www.tubantia.nl/regio/enschede-en-omgeving/enschede/eerste-f-16-bunker-op-voormalige-vliegbasis-twenthe-wordt-kantoor-1.6593008
2016-10-31T14:03:59+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6593025.1477905721!image/image-6593025.jpg
Enschede,f16,dynteq,vliegbasis
Enschede
Home / Regio / Enschede en omgeving / Enschede / Eerste F-16 bunker op voormalige vliegbasis Twenthe wordt kantoor

Eerste F-16 bunker op voormalige vliegbasis Twenthe wordt kantoor

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ENSCHEDE - De eerste F16-shelter op de voormalige vliegbasis wordt verbouwd tot kantoor en werkplaats voor Dynteq.

  Mede-eigenaar Rob Lenferink van het Enschedese industrieel ontwerpbureau spreekt van 'een bijzonder avontuur'. Vanwege de omgeving, maar ook door het uitdagende karakter van het gebouw, met een meter dikke muren van gewapend beton. Lenferink typeert het als 'een hoog geïsoleerde carport'. "Over een paar maanden hebben we het getransformeerd tot een mooie open bedrijfsruimte, die volledig selfsupporting is qua klimaat en afvalwater", zegt Lenferink.

  Licht
  "Het gebouw heeft geen ramen. Alleen aan de voorkant kan licht binnenkomen. Daarom wordt dat een grote glazen gevel. Aan die kant komen ook de werkplekken voor onze ontwerpers. Achterin de shelter richten we de werkplaats in. Op de vrij hangende verdiepingsvloer komt een grote presentatieruimte. Op het dak plaatsen we zonnepanelen en de verwarming in het pand regelen we met een lucht- en waterwarmtepomp die gebruik maakt van de aanwezige warmte in de buitenlucht."

  'Unieke werkplek'
  Dynteq ontwikkelt en ontwerpt met tien medewerkers technische producten, variërend van elektrische fietssloten tot grasmaaiers. Dat gebeurt nu nog vanuit een pand op de Zuidkamp van de vroegere vliegbasis. "Daar komen echter woningen. Onze nevenvestiging in Utrecht houden we wel aan", aldus Lenferink. Vanaf het begin was er een voorkeur voor een nieuwe huisvesting op de Technology Base. "Dit is een geweldig inspirerende omgeving. We kunnen hier een unieke werkplek realiseren."