article
1.6585414
ENSCHEDE – Horrorclowns, pompoenen en spinnenwebben. Halloween staat voor de deur en daarom zijn er dit weekend tal van bloedstollende activiteiten in Enschede. Maar: wat vieren we eigenlijk en leeft het griezelige feest wel in Enschede?
Enschede in de ban van Halloween: zombies en clowns nemen stad over
ENSCHEDE – Horrorclowns, pompoenen en spinnenwebben. Halloween staat voor de deur en daarom zijn er dit weekend tal van bloedstollende activiteiten in Enschede. Maar: wat vieren we eigenlijk en leeft het griezelige feest wel in Enschede?
http://www.tubantia.nl/regio/enschede-en-omgeving/enschede/enschede-in-de-ban-van-halloween-zombies-en-clowns-nemen-stad-over-1.6585414
2016-10-28T15:50:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6585651.1477666105!httpImage/image-6585651.jpg
binnenstad,zombiewalk,bertus workel,enschede,trend,halloween,video
Enschede
Home / Regio / Enschede en omgeving / Enschede / Enschede in de ban van Halloween: zombies en clowns nemen stad over

Enschede in de ban van Halloween: zombies en clowns nemen stad over

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ENSCHEDE – Horrorclowns, pompoenen en spinnenwebben. Halloween staat voor de deur en daarom zijn er dit weekend tal van bloedstollende activiteiten in Enschede. Maar: wat vieren we eigenlijk en leeft het griezelige feest wel in Enschede?

  De binnenstad is vrijdag al het terrein van zombies en andere enge wezens. Niet iedereen is even enthousiast over het griezelige feest: “Saai misschien, maar ik doe niks met Halloween,” vertelt een nuchtere voorbijganger. Maar er zijn ook Enschedeërs die het feest zelfs meenemen naar huis. Zo spraken onze verslaggevers een vrouw die haar eetkamer omtovert tot een ‘graf’. Beluister hieronder wat Enschedeërs van het feest vinden.

  Wat vieren we?

  Halloween kennen we als een Amerikaanse feestdag waarbij mensen zich griezelig verkleden en langs de deuren gaan voor snoep. Maar wat vieren we eigenlijk?

  Halloween heet eigenlijk 'All Hallows Eve' en is oorspronkelijk een 2000 jaar oude Keltische feestdag. Voor de Kelten begon het jaar op 1 november. Op 31 oktober vierden ze dat de oogst binnen was en dat het zaad voor komend jaar klaar lag. Ook geloofden de Kelten dat op deze dag de doden terugkeerden en op zoek gingen naar een lichaam om over te nemen. Dit jaagde de Kelten de stuipen op het lijf en daarom droegen ze enge maskers om de geesten af te schrikken.

  Dat het nu nog steeds populair is komt door Ieren en Schotten die 150 jaar geleden naar Amerika zijn vertrokken. Zij zetten hun traditie daar voort en de Amerikanen namen het een tijdje later over en gaven er hun eigen draai aan. Wat we nu vieren is dus een geamerikaniseerde dodenherdenking.

  via GIPHY

  Walking Dead

  Fans van The Walking Dead opgelet: zondag vindt er een heuse zombiewalk plaats in het centrum van Enschede. Pim Workel, eigenaar van Bertus Workel Vrijetijdsmaterialen, organiseert de loop dit jaar voor het eerst. Griezelliefhebbers kunnen zich verkleden als zombies en vervolgens samen het winkelende publiek de stuipen op het lijf jagen. En: de beste zombie wint een prijs. Onze verslaggever sprak met Pim Workel. Benieuwd naar deze angstaanjagende activiteit? Beluister hieronder het fragment voor meer informatie.

  Trends

  Volgens Workel leeft Halloween zeker in Enschede. “Het is drukker dan vorig jaar. Ieder jaar groeit de aandacht voor het feest.” Met name het clownspak is erg populair en ook decoratie om huizen te versieren is volgens de eigenaar ‘hot’. Daarnaast vliegen accessoires als kleurlenzen, gekke haarbandjes en schmink over de toonbank.

  5 activiteiten voor echte waaghalzen

  Wil je deze trends nou in de praktijk brengen? Voor de echte waaghalzen hebben we 5 angstaanjagende activiteiten op een rijtje gezet.

  Griezelfeest: Dansen als in Thriller van Micheal Jackson kan tijdens de Rebellenclub in Expo Twente zaterdag. Ga los op de dansvloer als mummie, heks of clown. De indoor houseparty met live-optredens, horrorshows en griezelige entertainment begint om 22.00 uur. Klik hier voor meer informatie en tickets.

  Dwalen: Het Babybos wordt dit weekend omgetoverd in een griezelbos. Dwaal door het duistere doolhof van maar liefst 2000 vierkante meter. Er is een programma voor verschillende leeftijden. Kinderen kunnen zaterdag van 15.00 tot 20:00 uur in het doolhof terecht. Het wordt pas écht spannend vanaf 21:00 uur: 'Dan gaan bij onze creeps alle remmen los', meldt de organisatie. Op zondag is het doolhof van 16.00 tot 18.00 geopend. Durf jij het aan? Klik hier voor meer informatie.

  Horror circus: Griezel en gruwel zaterdag bij de Circus Horror Show in het Mystiek Theater. Tijdens deze dinnershow verandert het mooie circus opeens in een nachtmerrie. De show is bijna uitverkocht, klik hier voor meer info.

  foto

  Pompoen: Rustig winkelen is er niet bij deze koopzondag. Het centrum wordt overspoeld door enge wezens. Verkleed je en doe mee aan de Zombie Walk of laat je verrassen door de enge wezens. Kinderen kunnen op het Van Heekplein pompoenen snijden en een fotograaf maakt griezelige foto's.

  Duisternis: Bang in het donker? Dan is deze activiteit niet voor jou bestemd. Starworld opent zondag de deuren voor echte waaghalzen. De lasergame-area wordt van 18.00 tot 22.00 uur omgetoverd tot een spookhuis. Wie verkleed komt krijgt een gratis Starworld vip-card. Klik hier voor meer info.

  Frankenstein

  Niet alleen de binnenstad is het terrein van het enge feest. Ook het ROC van Twente doet mee aan Halloween. De entree van gebouw De Maere is vrijdag omgetoverd tot Frankensteinlaboratorium. Bekijk de beelden hieronder.

  © Dit is een productie van klas MR43A Mediaredactie van ROC van Twente in samenwerking met Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

  Wat vindt u?

  Kun je met Halloween nog als clown verkleed?

  Toon resultaten