article
1.6633775
ENSCHEDE - Vrijdagochtend, even na half acht, stuurde Aeryn Schoonen (11) uit Enschede haar laatste 'filosofietje' de landelijke ether in. Giel Beelen stopte vrijdag na 12,5 jaar met zijn ochtendshow op 3FM, dus viel ook het doek voor Aeryn.
Enschedese Aeryn Schoonen vertelt haar laatste filosofietje op 3FM
ENSCHEDE - Vrijdagochtend, even na half acht, stuurde Aeryn Schoonen (11) uit Enschede haar laatste 'filosofietje' de landelijke ether in. Giel Beelen stopte vrijdag na 12,5 jaar met zijn ochtendshow op 3FM, dus viel ook het doek voor Aeryn.
http://www.tubantia.nl/regio/enschede-en-omgeving/enschede/enschedese-aeryn-schoonen-vertelt-haar-laatste-filosofietje-op-3fm-1.6633775
2016-11-11T09:37:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6633876.1478857613!image/image-6633876.jpg
Aeryn Schoonen,Giel Beelen,3FM,filosofietje
Enschede
Home / Regio / Enschede en omgeving / Enschede / Enschedese Aeryn Schoonen vertelt haar laatste filosofietje op 3FM

Enschedese Aeryn Schoonen vertelt haar laatste filosofietje op 3FM

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Aeryn Schoonen
   Titel
   Aeryn Schoonen
   Fotograaf
  ENSCHEDE - Vrijdagochtend, even na half acht, stuurde Aeryn Schoonen (11) uit Enschede haar laatste 'filosofietje' de landelijke ether in. Giel Beelen stopte vrijdag na 12,5 jaar met zijn ochtendshow op 3FM, dus viel ook het doek voor Aeryn.

  Elke dag, voor ze naar school ging, had Aeryn rond half acht Giel Beelen aan de lijn. Haar mobiel ging, ze kletsten wat live op de radio, en dan sprak de Enschedese haar wijze woorden. Vrijdagochtend voor het laatst, in pyjama.

  De laatste
  Aeryns laatste filosofietje: begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach, want wie vrolijk kijkt in de morgen, die lacht de hele dag. Haar laatste filosofietje was duidelijk een knipoog naar de 'Begin de dag met een dansje'-rubriek die Beelen jarenlang in zijn ochtendshow had. "Heel erg bedankt dat ik dit mocht doen!", riep Aeryn de 3FM-dj na.

  Februari
  164 filosofietjes heeft Aeryn de afgelopen maanden uitgesproken. De eerste was in februari, toen ze Giel een sms'je stuurde nadat haar moeder zich verslikt had in de thee. "Ze stikte bijna", vertelt Aeryn. "Mijn vader sloeg haar op de rug en ze moest enorm hoesten. Ik schrok zó dat ik de rest van de nacht niet meer kon slapen. En toen hoorde ik Giel op de radio."

  Troosten
  Ze gaat het missen, de gesprekjes met Giel Beelen op 3FM. Maar ze heeft er ook van geleerd. "Als ik boos of verdrietig ben, doe ik een filosofietje voor mezelf." Ze heeft gemerkt dat het ook anderen kon troosten. ,,Het gaat niet om de weg die je inslaat, maar om het spoor dat je achterlaat', dat vonden mensen mooi. En ik maakte ook wel eens iemand aan het lachen."

  Favoriet
  Haar favoriete spreuk? "Het zijn er twee. 'Luister naar je hart, het klopt altijd', vind ik een mooie. Eerst denk je 'duh', da's logisch toch? Maar het is een echt filosofietje, als je erover nadenkt." De andere heeft ze zelf bedacht. 'Pluk de dag, maar laat nog iets hangen voor morgen'.

  Giel verhuist naar het weekend op 3FM. En wat Aeryn gaat doen? "Ik wil heel graag radio-dj worden", zegt de Enschedese enthousiast.

  Aeryn was donderdag te gast bij 1Twente / TV Enschede FM. Beluister het fragment hieronder.

  © Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM