article
1.6552084
ENSCHEDE – Er wordt aan de weg gewerkt in de wijk Hogeland-Noord in Enschede. Aan het begin en het eind van de Molukkenstraat worden verkeersknelpunten opgelost.
Hogeland in Enschede op de schop: verkeersknelpunten worden aangepakt
ENSCHEDE – Er wordt aan de weg gewerkt in de wijk Hogeland-Noord in Enschede. Aan het begin en het eind van de Molukkenstraat worden verkeersknelpunten opgelost.
http://www.tubantia.nl/regio/enschede-en-omgeving/enschede/hogeland-in-enschede-op-de-schop-verkeersknelpunten-worden-aangepakt-1.6552084
2016-10-20T08:59:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6552091.1476953357!httpImage/image-6552091.jpg
knelpunt,gemeente,Enschede,Hogeland,aanpak,Verkeer,wegwerkzaamheden
Enschede
Home / Regio / Enschede en omgeving / Enschede / Hogeland in Enschede op de schop: verkeersknelpunten worden aangepakt

Hogeland in Enschede op de schop: verkeersknelpunten worden aangepakt

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het begin van de Molukkenstraat wordt voorzien van een afrit (links) en oprit (rechts) van de Boulevard
   Fotograaf
  ENSCHEDE – Er wordt aan de weg gewerkt in de wijk Hogeland-Noord in Enschede. Aan het begin en het eind van de Molukkenstraat worden verkeersknelpunten opgelost.

  Ter hoogte van de C.F Klaarstraat en de Molukkenstraat komen alle verkeersstromen bij elkaar. Het onoverzichtelijke kruispunt is een verzamelplaats van auto's, fietsers, bromfietsers, stadsbussen en voetgangers. In het wijkverkeersplan Hogeland-Getfert, dat vorig jaar door de wijkraad is gepresenteerd, is de roep om verbetering dan ook nog eens aangehaald.

  Verbetering
  Die verbetering zou er nu moeten komen. De gemeente hoopt voor het eind van deze maand nog klaar te zijn met de wegwerkzaamheden bij het kruispunt Boulevard/Molukkenstraat. Het wordt automobilisten onmogelijk gemaakt om vanuit de C.F. Klaarstraat rechtdoor te rijden of om vanuit de Boulevard linksaf te slaan naar de Molukkenstraat. Aan het begin van de Molukkenstraat worden nu een in- en uitvoegstroken gemaakt voor auto's (zie foto), met in het midden twee fietsstroken die aansluiten op de stroken in de middenberm van de Boulevard. Wat de gemeente met de aanpassingen hoopt te bereiken is dat er meer rust ontstaat op het drukke kruispunt.

  foto

  Hogelandsingel
  De kruising bij de Boulevard is niet het enige verkeersknelpunt op het Hogeland. Aan het einde van de Molukkenstraat, het kruispunt met de Hogelandsingel waar ook het verkeer vanuit de Brinkstraat kruist, is er iets soortgelijks aan de hand. Met simpele maatregelen hoopt de gemeente hier de problemen aan te pakken. De middenberm krijgt met verhogingen afgebakende opstelstroken voor fietsers. Ook bij de oprit naar het tankstation volgen aanpassingen. Die wordt met een paaltje duidelijk onderscheiden van de oprit van de Molukkenstraat.

  En of dat alles is? Voorlopig wel, laat verkeerskundige Christiaan ter Braack van de gemeente weten. Maar er wordt serieus nagedacht om het eenrichtingsverkeer in de Molukkenstraat (nu alleen volledig toegankelijk vanuit de Boulevard) om te draaien. Maar dat gebeurt pas in een later stadium.

  Andere verkeersperikelen waar wijkraad Enschede Zuidoost te maken heeft in Hogeland-Noord en 't Getfert:

  • Knip Brinkstraat: Enschede wil de sluiproute van de binnenstad, vanaf Kuipersdijk naar de Hogelandsingel, opheffen door een knip te maken in het kruispunt Brinkstraat/Spelbergsweg. Het is wachten op de uitkomst van een bezwarenzaak die bewoners van de Soendastraat hebben aangespannen tegen de gemeente. Zij vrezen dat sluipverkeer vanuit Kuipersdijk slechts wordt verplaatst naar hun straat.
  • Knip Getfertweg: Er zijn paaltjes gezet op de Getfertweg ter hoogte van Baurichter. Dit om sluipverkeer tussen Zuiderval en Kuipersdijk te vermijden.
  • Kruispunt Zuiderval: De afslagstroken van Zuiderval naar Wooldriksweg Cromhoffsbleekweg zijn afgezet. Het gaat om een proef, om te kijken wat het effect is op de verkeersstromen.
  • Kruispunt Mooienhof: De drukke en 'lastige' kruising met Kuipersdijk en Edo Bergsmalaan wordt al maanden met camera's in de gaten gehouden om de verkeersstromen te meten.

  © Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

  Locatie

  Locatie
  Open locatie in Google Maps