article
1.6010277
ENSCHEDE - ‘Of het koud is in het ziekenhuis? Ja, hartstikke koud zelfs.’ Het is frisjes binnen in het nieuwe Medisch Spectrum Twente, klaagt het personeel. Zeker als je de hele dag in het ziekenhuis moet werken, en, vanwege hygiëne, met korte mouwen moet lopen.
Kippenvel in het MST in Enschede
ENSCHEDE - ‘Of het koud is in het ziekenhuis? Ja, hartstikke koud zelfs.’ Het is frisjes binnen in het nieuwe Medisch Spectrum Twente, klaagt het personeel. Zeker als je de hele dag in het ziekenhuis moet werken, en, vanwege hygiëne, met korte mouwen moet lopen.
http://www.tubantia.nl/regio/enschede-en-omgeving/enschede/kippenvel-in-het-mst-in-enschede-1.6010277
2016-05-12T17:27:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6010282.1463137569!httpImage/image-6010282.jpg
Enschede,Gezondheid,Koud,MST
Enschede
Home / Regio / Enschede en omgeving / Enschede / Kippenvel in het MST in Enschede

Kippenvel in het MST in Enschede

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Medewerkers MST warmen op in de zon.
   Fotograaf
  ENSCHEDE - ‘Of het koud is in het ziekenhuis? Ja, hartstikke koud zelfs.’ Het is frisjes binnen in het nieuwe Medisch Spectrum Twente, klaagt het personeel. Zeker als je de hele dag in het ziekenhuis moet werken, en, vanwege hygiëne, met korte mouwen moet lopen.

  Het frisse klimaat in het nieuwe ziekenhuis, is al enkele dagen een veelgebezigd gespreksonderwerp. Door de warme buitenlucht, is de airco in het ziekenhuis flink op toeren gekomen. Maar niet iedereen is te spreken over de temperatuur.

  Kippenvel
  In de pauzes maken veel medewerkers de gang naar buiten om van de zon te genieten, en weer wat op temperatuur te komen. ‘Ik had begin deze week een rokje aan, maar het was bijna niet te doen. Veel te koud. Ik had gewoon kippenvel’, aldus een van verpleegkundigen. Ook haar collega’s zouden graag een trui met lange mouwen aantrekken, maar dat mogen ze helaas niet. Op een ander bankje in de zon zeggen de werkneemsters van psychologie dat ze gelukkig geen kledingvoorschriften hebben. Ze hebben het wel fris, maar het is te doen.

  Op zoek naar de balans
  Het ziekenhuis erkent met zoveel woorden, dat het de gloednieuwe luchtbehandeling nog niet helemaal goed is ingeregeld. ‘De opmerkingen die we hebben gekregen zijn legitiem’, aldus het schriftelijk antwoord op onze vragen. ‘Het is heel gebruikelijk dat de theoretisch berekende waarden in de praktijk nog wat moeten worden bijgeregeld. Op sommige plekken in het ziekenhuis schommelt de temperatuur wat naar de koude kant. Het is zoeken naar een goede balans.’

  Verwarmingspaneel
  Opmerkelijk genoeg valt het in de gangen van het ziekenhuis nogal mee met de kou. De vrijwilligsters die de patiënten rondrijden in elektrische karretje, zeggen nergens last van te hebben. ‘Het speelt volgens mij vooral op de afdelingen denk ik. Maar daar komen we niet.’ Het installatiebedrijf Unica, dat verantwoordelijk is voor de technische installatie, wijst nog eens op het feit, dat patiënten zelf de temperatuur kunnen bijregelen. ‘Mocht een patiënt behoefte hebben aan wat extra warmte rond het bed, dan kan hij een elektrisch verwarmingspaneel boven zich aanschakelen.’

  Na de pauze, verlaten de ziekenhuismedewerkers hun warme plekje in de zon en lopen ze de kou weer in. Een van hen: ‘Ik heb gehoord dat het nog wel een jaar kan duren voor de temperatuur goed is ingeregeld. Gelukkig moeten we heel veel lopen, daar blijf je lekker warm bij.’

  Wat vindt u?

  Medewerkers MST zetten straalkachels aan tegen de kou

  Toon resultaten