article
1.6631220
ENSCHEDE - Hare Majesteit Koningin Máxima komt dinsdag 22 november naar Twente. Ze bezoekt dan 's middags de Digitale Werkplaats in Hangar 11 op luchthaven Twente.
Koningin Máxima brengt opnieuw bezoek aan Twente
ENSCHEDE - Hare Majesteit Koningin Máxima komt dinsdag 22 november naar Twente. Ze bezoekt dan 's middags de Digitale Werkplaats in Hangar 11 op luchthaven Twente.
http://www.tubantia.nl/regio/enschede-en-omgeving/enschede/koningin-m%C3%A1xima-brengt-opnieuw-bezoek-aan-twente-1.6631220
2016-11-10T14:08:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6631254.1478786737!image/image-6631254.JPG
Enschede
Home / Regio / Enschede en omgeving / Enschede / Koningin Máxima brengt opnieuw bezoek aan Twente

Koningin Máxima brengt opnieuw bezoek aan Twente

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Koningin Máxima. Foto: Emiel Muijderman
  ENSCHEDE - Hare Majesteit Koningin Máxima komt dinsdag 22 november naar Twente. Ze bezoekt dan 's middags de Digitale Werkplaats in Hangar 11 op luchthaven Twente. 

  De Digitale Werkplaats is een tweedaags initiatief van Google Nederland, Qredits Microfinanciering Nederland uit Almelo en gemeenten om digitale vaardigheden bij ondernemers te verbeteren.

  Er zijn onder meer gratis workshops waarin ondernemers leren om online zaken te doen en te groeien.

  Financiering voor ondernemers
  Koningin Máxima bezoekt de Digitale Werkplaats als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Het comité is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en richt zich onder meer op het vergroten van toegang tot financiering voor startende en bestaande ondernemers in combinatie met coaching.

  Verder richt het comité zich op het stimuleren van ondernemerschap in Nederland.

  Koningin Máxima woont het plenaire programma en één van de workshops bij. Ook gaat zij in gesprek met ondernemers.

  Qredits
  Qredits is een organisatie die ondernemers in Nederland kredieten en coaching aanbiedt. Google wil middels dit initiatief de manier waarop ondernemers in contact komen met informatie verbeteren.

  De eerste Digitale Werkplaats vond plaats in 2015 in Eindhoven, daarna waren er edities in Nijmegen, Groningen, Hilversum, Rotterdam en Den Haag.

  Streekbezoek
  Het is voor Koningin Máxima de tweede keer in korte tijd dat ze Twente aandoet. Op donderdag 27 oktober bracht zij met haar echtgenoot Koning Willem-Alexander een streekbezoek aan Twente.

  Het koninklijk paar ging op diverse locaties in Almelo en Noordoost-Twente in gesprek met mensen om zich te laten informeren over ontwikkelingen in deze streek.