article
1.6203902
ENSCHEDE - Ze leest bedaard het Livioblad Kwiek, terwijl haar huis vol zit met Pokémon. En dan is de dame het zat. Ze staat op en begint kordaat met een vliegenmepper alle Pokémon neer te halen en mept ze dood.
Kwieke Enschedese oma rekent af met Pokémon
ENSCHEDE - Ze leest bedaard het Livioblad Kwiek, terwijl haar huis vol zit met Pokémon. En dan is de dame het zat. Ze staat op en begint kordaat met een vliegenmepper alle Pokémon neer te halen en mept ze dood.
http://www.tubantia.nl/regio/enschede-en-omgeving/enschede/kwieke-enschedese-oma-rekent-af-met-pok%C3%A9mon-1.6203902
2016-07-19T10:21:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6203918.1468922267!image/image-6203918.PNG
Enschede,Livio,Pokémon Go,Oma
Enschede
Home / Regio / Enschede en omgeving / Enschede / Kwieke Enschedese oma rekent af met Pokémon

Kwieke Enschedese oma rekent af met Pokémon

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Screenshot: video Livio
  ENSCHEDE - Ze leest bedaard het Livioblad Kwiek, terwijl haar huis vol zit met Pokémon. En dan is de dame het zat. Ze staat op en begint kordaat met een vliegenmepper alle Pokémon neer te halen en mept ze dood.

  Bekijk onderaan de pagina het filmpje

  Hit op Facebook
  Een komisch gemonteerd filmpje op de Facebookpagina van Livio is een grote hit. “Vrouw (82) kan toeloop ontsnapte Pokémon niet meer aan”, meldt de zorginstelling bij de video.

  Pokémonjagers niet welkom
  De grote kwieke ster van de film blijft anoniem, op eigen verzoek. “Maar ze geniet wel van het succes. Ze vind de aandacht die het filmpje krijgt ook superleuk”, meldt de woordvoerder van Livo, Jeff van den Biggelaar.

  “Maar ze heeft heel duidelijk aangegeven dat ze verder niet zit te wachten op andere media-aandacht. Hier moest het bij blijven. Mevrouw vond het fantastisch om mee te doen, maar was ook wel een beducht voor een bij-effect. Ze wilde natuurlijk niet dat haar huis straks wordt platgelopen door Pokémonjagers.”

  Ouder dan 82
  Het filmpje is daarom zo neutraal mogelijk opgenomen, zodat niet te zien is waar het zich ongeveer in Enschede afspeelt. Heel bewust wordt haar naam – ook haar voornaam - niet genoemd. En haar leeftijd is niet juist. Ze is in werkelijkheid nóg wat ouder. “We hadden gevraagd of we haar leeftijd wel bij het filmpje konden zetten. Toen zei ze; maak me maar wat jonger.”

  Van deze tijd
  Het is in eerste oogopslag een filmpje ‘met een knipoog’ naar de hype rond het spel met Pokémon Go, waarbij je met je telefoon virtuele wezentjes kunt vangen. Maar er zit weldegelijk ook wel een boodschap achter, zegt Van den Biggelaar.

  “We hebben ook veel thuiszorgcliënten, zoals deze mevrouw. Ze zijn wel oud, maar weldegelijk ‘van deze tijd’. Ze kennen dit spel echt heus allemaal; de wereld en nieuwe dingen gaan niet aan hen voorbij. Ze zijn oud en kwetsbaar. Maar ze doen er nog terdege toe. Dat is de boodschap.”

  35.000 keer bekeken
  Dat Livio zich met het filmpje in de kijker speelt is een mooie extra bijkomstigheid, erkent hij. Er zijn twee filmpjes gemaakt door de afdeling marketing en communicatie. De tweede waarin de bejaarde dame op jacht gaat was gistermorgen in recordtijd 35.000 keer bekeken en honderden keren met een dikke glimlach door bezoekers gedeeld. “We krijgen heel veel leuke reacties, van heinde en ver.”