article
1.6637394
ENSCHEDE - De goedheiligman Sinterklaas komt zaterdag en zondag aan in Twente. Volg hier de intocht in elke stad.
Liveblog | Intocht Sinterklaas in Twente
ENSCHEDE - De goedheiligman Sinterklaas komt zaterdag en zondag aan in Twente. Volg hier de intocht in elke stad.
http://www.tubantia.nl/regio/enschede-en-omgeving/enschede/liveblog-intocht-sinterklaas-in-twente-1.6637394
2016-11-12T11:45:48+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.4621840.1415719726!image/image-4621840.jpg
intocht sinterklaas
Enschede
Home / Regio / Enschede en omgeving / Enschede / Liveblog | Intocht Sinterklaas in Twente

Liveblog | Intocht Sinterklaas in Twente

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ENSCHEDE - De goedheiligman Sinterklaas komt zaterdag en zondag aan in Twente. Volg hier de intocht in elke stad.

  Intocht Enschede
  Sinterklaas en zijn pieten zijn vanochtend rond 11.00 uur gearriveerd in de haven van Enschede. Het was nog even spannend, want op de eerste boot vol pieten ontbrak de goedheiligman.Maar enkele seconden later kwam de echte stoomboot mét Sinterklaas om de hoek.

  De honderden kinderen die op de kade stonden gingen helemaal los bij het zien van de Sint en schreeuwden hard zijn naam. Sinterklaas bedankte Enschede en met name de kinderen voor het warme welkom. Vanaf 12.30 uur rijdt de Sint op zijn paard door de binnenstad. Hij wordt samen met alle pieten rond 13.30 uur in het stadhuis ontvangen door burgemeester Onno van Veldhuizen.

  foto

  Intocht Oldenzaal
  Om 14.30 uur kwam Sinterklaas aan bij de Molkenboer in Oldenzaal.Ze kwamen aan met de bus waarna ze overstapte in een prachtige oldtimer. Duizenden mensen met kinderen stonden te wachten langs de kant van de weg. De route ging door de gezellige binnenstad van Oldenzaal.

  Burgermeester Hr Theo Schouten stond te wachten om de Sint bij het gemeentehuis te verwelkomen. Heel Oldenzaal was leeg gelopen om de Sint en zijn Zwarte pieten te verwelkomen in onze Boeskoolstad. De Burgermeester deed een Welkom's woord naar de Sint toe vanaf het balkon van het gemeentehuis.
  Daar werd de Sint toe gezongen door duizenden kinderen. De Sint heeft zijn weg vervolgt naar de driekoek en de Vijfhoek waar hij zijn slaapkamer weer zal betreden.

  De festiviteiten op de Ganzenmarkt waren live te volgen via YouTube.

   

  foto

  Intocht in Hengelo met 200 pieten
  Sinterklaas en zijn Pieten arriveerden vanmiddag om twee uur op het station in Hengelo, waar ze werden toegejuicht door duizenden kinderen met hun vaders moeders, opa’s en oma’s.

  Sinterklaas stapte op het Stationsplein met enige moeite op zijn witte schimmel en reed vervolgens glimlachend en wuivend door de drukke binnenstad. De goedheiligman werd vergezeld door ruim tweehonderd Pieten die pepernoten en ballonnen uitdeelden aan de kinderen. Piet, Piet, Piet, klonk het langs de hele route, boven de sinterklaasliedjes uit.

  Sinterklaas had vooral veel zwarte Pieten meegebracht naar Hengelo, maar er waren ook discopieten, muziekpieten, kookpieten enkele witte Pieten en Pieten met roetvegen op hun gezicht en een hoge hoed op. Ook Elvis Piet was van de partij. Allemaal deelden ze vrolijk pepernoten en ballonnen uit. In de feestelijke optocht reden vijftien wagens mee.

  foto

  Sinterklaas arriveert in Borne in een rode sport cabrio 
  In Borne arriveerde Sinterklaas zaterdagmiddag in een rode sport cabrio. Op het podium vraagt hij de kinderen of ze met hem willen 'dabben', een armgebaar van juichende voetballers. Ouders en kinderen maken selfies.  

  Vervolgens maakt sinterklaas in de cabrio een rondrit door de stad, achter de Bornse harmonie aan. Langs de route staan kinderen en hun ouders te zwaaien naar de sint en zijn Pieten die grif pepernoten uitdelen. 

  foto