article
1.6226068
ENSCHEDE/AMSTERDAM - Een politieagent uit Amsterdam heeft deze week aangifte gedaan tegen zijn collega's uit Enschede. Een conflict op het bureau in de grootste stad van Twente liep eind mei helemaal uit de hand.
Modelagent opgepakt in politiebureau Enschede: 'Ze zagen alleen een Marokkaan'
ENSCHEDE/AMSTERDAM - Een politieagent uit Amsterdam heeft deze week aangifte gedaan tegen zijn collega's uit Enschede. Een conflict op het bureau in de grootste stad van Twente liep eind mei helemaal uit de hand.
http://www.tubantia.nl/regio/enschede-en-omgeving/enschede/modelagent-opgepakt-in-politiebureau-enschede-ze-zagen-alleen-een-marokkaan-1.6226068
2016-07-28T08:31:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6226099.1469694573!httpImage/image-6226099.jpg
aangifte,politie,Enschede,NRC
Enschede
Home / Regio / Enschede en omgeving / Enschede / Modelagent opgepakt in politiebureau Enschede: 'Ze zagen alleen een Marokkaan'

Modelagent opgepakt in politiebureau Enschede: 'Ze zagen alleen een Marokkaan'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het bureau in Enschede, waar alles zich zou hebben afgespeeld
   Fotograaf
  ENSCHEDE/AMSTERDAM - Een politieagent uit Amsterdam heeft deze week aangifte gedaan tegen zijn collega's uit Enschede. Een conflict op het bureau in de grootste stad van Twente liep eind mei helemaal uit de hand.
  Wanneer ik als blonde jongen dat bureau was binnengelopen, was dit allemaal niet gebeurd

  Dat meldt NRC op basis van interne documenten en een gesprek met de Amsterdamse politieman in kwestie.

  Nacht in de cel
  Anis Raiss (29) werd aangehouden op het bureau in Enschede, nadat hij zich had voorgesteld als agent. De Marokkaans-Nederlandse politieagent zou van z'n collega's te horen hebben gekregen 'dat hij er helemaal niet uitziet als agent'.

  De Amsterdamse agent begeleidde in Enschede een aangifte van z'n broertje, die net als zijn familie in Twente woont. Toen hij zich bekend maakte als agent werd dat niet geloofd. Raiss kon zich niet legitimeren. De politie weigerde volgens hem zijn naam in het interne systeem op te zoeken.

  Raiss - in het verleden nog bekroond met de zilveren pen als modelagent - zou vervolgens hardhandig zijn gearresteerd. Uiteindelijk bracht hij zelfs een nacht door in het cellencomplex in Deventer.

  Onderzoek
  De Nationale Politie zegt in een reactie tegen NRC het incident 'zeer serieus' te nemen. "Er is direct een onderzoek gestart naar alle aspecten van deze zaak. Dit onderzoek is nog in volle gang en tot dit is afgerond, trekt de politieleiding nog geen conclusies."

  Marokkaanse afkomst
  Raiss meent dat z'n arrestatie met z'n Marokkaanse achtergrond te maken heeft. „Etnisch profileren…” , noemt hij dat in een reconstructie in het NRC. „Ik heb moeite om het zo te zeggen, maar dat is precies hoe het voelde. Ze zagen alleen een Marokkaan. Wanneer ik als blonde jongen dat bureau was binnengelopen, dan was dit allemaal niet gebeurd.”

  Wat vindt u?

  Modelagent opgepakt in politiebureau Enschede

  Toon resultaten

  Deze berichten worden gemaakt door:

  foto

  foto
  Newsroom Enschede

  Neem contact op met de redactie:

  Roomweg 81
  7523 BM Enschede
  ( 053 ) 480 38 20
  enschede@tctubantia.nl

  foto